Michalczewski februárban a WBA világbajnoka lehet

2004.10.28. 12:36
Dariusz Michalczewski felépült súlyos térdsérüléséből és már most remek formában van, noha csak februárben kell megmérkőznie a WBA világbajnoki címéért. A "Tigris" abban a hamburgi arénában szerezheti meg ötvenedik győzelmét, melyben tavaly októberben kikapott a mexikói Gonzáleztől.
Tizenhat hónapnyi szünet után, jövő februárban újra bokszol Dariusz Michalczewski. Az Universum Box-Promotion öklözője legutóbb tavaly októberben lépett kötelek közé, akkor a WBO világbajnoki övéért vívott címmeccsen pontozásos vereséget szenvedett a mexikói Julio César Gonzáleztől. A "Tigrisnek" ez lett volna a 49. profik közt aratott győzelme, de végül nem sikerült beállítania a legendás Rocky Marciano világcsúcsát.

Michalczewski legközelebb februárban, Hamburgban a WBA félnehézsúlyú világbajnoka, Fabrice Tiozzo ellen mérkőzik. A Profibox.hu. internetes szaklap szerint a lengyel-német öklöző már most olyan formában van, mint még soha. Michalczewski 1997-ben már birtokolta a WBA trónját, miután Oberhausenben egy címegyesítő összecsapáson legyőzte Virgil Hillt. Ezt követően azonban lemondott a WBA-nak és az IBF-nek a trónjáról, és csak a WBO címének a megőrzésére koncentrált.

Most azonban a WBA cím megszerzése tűnt a legkézenfekvőbbnek, hiszen ennél a szervezetnél, mint kihívó szerepelt a Tigris. Amennyiben megveri Tiozzo-t, úgy világbajnokként, ötven győztes meccsel a háta mögött vonulhat vissza. Esélyeit "rontja", hogy a találkozót a hamburgi Color Line Arenában rendezik, ahol kikapott Gonzáleztől.

Az Universum tervei szerint a gálán szorítóba lépne Erdei Zsolt is, aki éppen a mexikóit legyőzve szerezte meg a WBO világbajnoki címet. Madár - aki jelenleg kézsérülését ápolja - részvétele és ellenfele azonban az Universum vezetőinek döntésén múlik.