Nagy 'Csonttörő' világbajnoki övért mérkőzik Chaconnal

2004.11.08. 12:17
A decemberi győri bokszgála nem csak visszavágója lesz a tavaly októberi Nagym János-Chacon meccsnek, de egy kisebb szervezet nagypehelysúlyú világbajnoki övéért is lépnek ringbe Csonttörőék.
December 18-án Győrben kerül sor valószínűleg Nagy János és az argentin Julio Pablo Chacon közötti, tavaly októberben rendezett profi ökölvívó-mérkőzés visszavágójára.

A világbajnoki cím a tét

A profibox.hu internetes szaklap értesülései szerint mostanra az is eldőlt, hogy Nagy János, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú interkontinentális bajnoka a decemberi összecsapáson valamelyik kisebb szervezet világbajnoki övéért mérkőzhet Chacon ellen.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan melyik szövetség jelenleg betöltetlen trónjáért száll ringbe a két öklöző, ám a magyar kiválóság a lehetőség érdekében lemond kisvilágbajnoki címeiről.

A december 18-án sorra kerülő győri gála főmérkőzését hatalmas várakozás előzi meg, hiszen az a két bokszoló tavaly októberben rendezett meccsének visszavágója is egyben. A magyar öklöző tavaly vitatott körülmények között - mélyütéssel - technikai K.O.-val nyert, ám a mérkőzés eredményét végül nem vették figyelembe a világranglisták összeállításánál.

Chacon már fenyeget

Mindenesetre Kovács István egykori legyőzője már megkezdte a lélektani harcot, hiszen megüzente riválisának: nem lesz szükség a pontozókra, kiüti Csonttörőt. Nagy János egyébként az egyetlen magyar profi ökölvívó, aki mind a négy nagy szervezet (WBC, IBF, WBA, WBO) világranglistáján az első tízben foglal helyet, így nem elképzelhetetlen, hogy a későbbiekben egy igazán értékes övért küzdhet meg.