Tyson ismét a csúcsra tör

2005.05.19. 22:23
Minden idők legfiatalabb profi ökölvívó világbajnoka, Mike Tyson ismét a legjobbak közé akar kerülni. Ehhez először június 11-én az ír Kevin McBride ellenkellene diadalmaskodnia. A dolgot nehezíti, hogy az ír bunyós kiütést ígért a botrányhős Iron Mike-nak.
"Nagyszerű dolog, hogy az emberek megtapsolnak, de tudjátok mit? Nem azt akarom, hogy akkor tapsoljanak, amikor nézőként vagyok jelen, hanem akkor, ha ringbe lépek" - nyilatkozta minden idők legfiatalabb profi bokszvilágbajnoka, Mike Tyson. A Profibox.hu információi szerint "Iron Mike" azután beszélt így, miután az elmúlt hétvégi Wright-Trinidad szupermeccs előtt a műsorvezető felsorolta a jelenlévő hírességeket, akik közül ő kapta a legnagyobb tapsot.

Az ellentmondásos ökölvívó nem titkolt célja, hogy visszatérjen a súlycsoportja csúcsára. "Keményen edzek, hogy rohammal foglaljam vissza a nehézsúly trónkát. Majd akkor tapsoljanak, ha ezt a bunyómmal érdemlem ki" - hangoztatta.

Mintha egész Írország ütné meg Tysont

Tyson legközelebb június 11-én, Washingtonban lép kötelek közé, ellenfele az ír Kevin McBride (32 győzelem, 4 vereség, 1 K.O.-vereség; 27 K.O.-győzelem) lesz.

McBride ugyanakkor úgy véli, győzelmével sokkolná a világot, biztos benne, kiüti Tyson-t.

"Bebizonyítom, a legjobbak közé tartozom. Amikor odaverek egyet Tysonnak, olyan érzés lesz az ütésem számára, mintha egész Írország megütötte volna" - nyilatkozta cseppet sem szerényen. Az ír bokszoló úgy véli eljött az ő ideje és Tyson az álmai megvalósításának útjában áll.

Tyson legutóbbi három mérkőzéséből kétszer is vereséget szenvedett, méghozzá kiütéssel. A Lennox Lewis elleni K.O. még akár papírforma eredménynek is vehető, azonban a Danny Williams elleni, negyedik menetben elszenvedett K.O.-vereség mindenképp sokkolta a világot. McBride szintén nagy ütőerővel rendelkezik, így mindenképp izgalmas mérkőzésre lehet kilátás.