Hajnalka
0 °C
14 °C

Tyson ismét a csúcsra tör

2005.05.19. 22:23
Minden idők legfiatalabb profi ökölvívó világbajnoka, Mike Tyson ismét a legjobbak közé akar kerülni. Ehhez először június 11-én az ír Kevin McBride ellenkellene diadalmaskodnia. A dolgot nehezíti, hogy az ír bunyós kiütést ígért a botrányhős Iron Mike-nak.
"Nagyszerű dolog, hogy az emberek megtapsolnak, de tudjátok mit? Nem azt akarom, hogy akkor tapsoljanak, amikor nézőként vagyok jelen, hanem akkor, ha ringbe lépek" - nyilatkozta minden idők legfiatalabb profi bokszvilágbajnoka, Mike Tyson. A Profibox.hu információi szerint "Iron Mike" azután beszélt így, miután az elmúlt hétvégi Wright-Trinidad szupermeccs előtt a műsorvezető felsorolta a jelenlévő hírességeket, akik közül ő kapta a legnagyobb tapsot.

Az ellentmondásos ökölvívó nem titkolt célja, hogy visszatérjen a súlycsoportja csúcsára. "Keményen edzek, hogy rohammal foglaljam vissza a nehézsúly trónkát. Majd akkor tapsoljanak, ha ezt a bunyómmal érdemlem ki" - hangoztatta.

Mintha egész Írország ütné meg Tysont

Tyson legközelebb június 11-én, Washingtonban lép kötelek közé, ellenfele az ír Kevin McBride (32 győzelem, 4 vereség, 1 K.O.-vereség; 27 K.O.-győzelem) lesz.

McBride ugyanakkor úgy véli, győzelmével sokkolná a világot, biztos benne, kiüti Tyson-t.

"Bebizonyítom, a legjobbak közé tartozom. Amikor odaverek egyet Tysonnak, olyan érzés lesz az ütésem számára, mintha egész Írország megütötte volna" - nyilatkozta cseppet sem szerényen. Az ír bokszoló úgy véli eljött az ő ideje és Tyson az álmai megvalósításának útjában áll.

Tyson legutóbbi három mérkőzéséből kétszer is vereséget szenvedett, méghozzá kiütéssel. A Lennox Lewis elleni K.O. még akár papírforma eredménynek is vehető, azonban a Danny Williams elleni, negyedik menetben elszenvedett K.O.-vereség mindenképp sokkolta a világot. McBride szintén nagy ütőerővel rendelkezik, így mindenképp izgalmas mérkőzésre lehet kilátás.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!