Tyson ismét kikapott, ezért visszavonul

2005.06.12. 15:01
Az ír Kevin McBride minden bizonnyal beírta magát a boksztörténelembe. Ha nem is azzal, hogy megverte Mike Tysont - hiszen ez manapság már nem akkora szó - de minden bizonnyal ő volt az utolsó bokszoló, aki hivatalos meccset játszott Iron Mike-al. Az írtől elszenvedett veresége után ugyanis Tyson bejelentette, többé nem érdekli az ökölvívás.
Bejelentette visszavonulását Mike Tyson egykori nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali washingtoni gálán vereséget szenvedett az ír Kevin McBride-tól. Az összecsapás a hatodik menet után szakadt félbe, mivel az erejével teljesen elkészült korábbi klasszis képtelen volt a folytatásra.

Esélye sem volt Tysonnak

A találkozó elején Tyson megpróbált irányítani, de egy fejjel nagyobb és tizenöt kilóval nehezebb ellenfelének igyekezett távol tartani magától amerikai riválisát. "Iron Mike" a folytatásban sem tudott sok értékelhetőt csinálni, ütései rendre McBride testén ültek, a fejét egyszer sem sikerült tisztán eltalálnia.

Az ötödik-hatodik menetre aztán az alaposan elfáradt Tyson ismét "régi önmagát" hozta, sorozatos mélyütésekkel, kézcsavarással és fejeléssel is próbálkozott-eredménytelenül. Az erejével teljesen elkészült, így érthető volt edzői döntése, hogy a hetedik menetre már ki sem engedték.

Iron Mike döntött: befejezi

"Befejezem. Nem szeretnék magamnak hazudni. Egyszerűen nem volt merszem bokszolni, elfogyott az energiám. Többet nem érdekel az aktív ökölvívás" - jegyezte meg a 38 esztendős Tyson a kudarc után.

Az ellentmondásos sztár, aki több évet töltött rács mögött nőügyei és verekedései miatt, az utóbbi négy csatájából hármat elveszített, veresége ellenére így is ötmillió dollárt kapott a mostani fellépésért. A győztes McBride csupán 150 ezret kasszírozott. Az ír egyébként élete eddigi legnagyobb sikerének tekinti győzelmét, mint mondta: "Ez a győzelem Írország büszkeségének szól."

Tyson - ha valóban most lépett utoljára kötelek közé - a profik között 50-szer nyert (ebből 44-szer kiütéssel) és hatszor szenvedett vereséget, míg két találkozója. McBride-nak ez volt 33. sikere, ezek mellett négyszer kapott ki és van egy döntetlenjei is.