Árpád
-1 °C
9 °C

Tyson ismét kikapott, ezért visszavonul

2005.06.12. 15:01
Az ír Kevin McBride minden bizonnyal beírta magát a boksztörténelembe. Ha nem is azzal, hogy megverte Mike Tysont - hiszen ez manapság már nem akkora szó - de minden bizonnyal ő volt az utolsó bokszoló, aki hivatalos meccset játszott Iron Mike-al. Az írtől elszenvedett veresége után ugyanis Tyson bejelentette, többé nem érdekli az ökölvívás.
Bejelentette visszavonulását Mike Tyson egykori nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali washingtoni gálán vereséget szenvedett az ír Kevin McBride-tól. Az összecsapás a hatodik menet után szakadt félbe, mivel az erejével teljesen elkészült korábbi klasszis képtelen volt a folytatásra.

Esélye sem volt Tysonnak

A találkozó elején Tyson megpróbált irányítani, de egy fejjel nagyobb és tizenöt kilóval nehezebb ellenfelének igyekezett távol tartani magától amerikai riválisát. "Iron Mike" a folytatásban sem tudott sok értékelhetőt csinálni, ütései rendre McBride testén ültek, a fejét egyszer sem sikerült tisztán eltalálnia.

Az ötödik-hatodik menetre aztán az alaposan elfáradt Tyson ismét "régi önmagát" hozta, sorozatos mélyütésekkel, kézcsavarással és fejeléssel is próbálkozott-eredménytelenül. Az erejével teljesen elkészült, így érthető volt edzői döntése, hogy a hetedik menetre már ki sem engedték.

Iron Mike döntött: befejezi

"Befejezem. Nem szeretnék magamnak hazudni. Egyszerűen nem volt merszem bokszolni, elfogyott az energiám. Többet nem érdekel az aktív ökölvívás" - jegyezte meg a 38 esztendős Tyson a kudarc után.

Az ellentmondásos sztár, aki több évet töltött rács mögött nőügyei és verekedései miatt, az utóbbi négy csatájából hármat elveszített, veresége ellenére így is ötmillió dollárt kapott a mostani fellépésért. A győztes McBride csupán 150 ezret kasszírozott. Az ír egyébként élete eddigi legnagyobb sikerének tekinti győzelmét, mint mondta: "Ez a győzelem Írország büszkeségének szól."

Tyson - ha valóban most lépett utoljára kötelek közé - a profik között 50-szer nyert (ebből 44-szer kiütéssel) és hatszor szenvedett vereséget, míg két találkozója. McBride-nak ez volt 33. sikere, ezek mellett négyszer kapott ki és van egy döntetlenjei is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.