Tyson megint harapott és ismét a K1-be tart

2005.06.17. 13:00
Mike Tyson ugyan bejelentette visszavonulását a profi ökölvívástól, azonban a legkeményebb küzdősportként számon tartott K-1-ben várják őt, a vegasi gálát róla neveznék el. Ugyanakkor az ír MxBride, aki a múlt hétvégén győzte le, azt mondta róla, Tyson megharapta a mellbimbóját.
Mike Tyson - most már - egykori nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok az elmúlt hétvégén kikapott az ír Kevin McBride-tól, majd veresége után bejelentette visszavonulását. Akkor úgy fogalmazott, már nem érzi magában a tüzet, az erőt, és nem akar tiszteletlen lenni a sportágával szemben, ezért abbahagyja.

Róla neveznék el a Las Vegas-i show-t

Azonban úgy tűnik, nem hagyják, hogy aktív sport nélkül élje hátralévő életét. A profibox.hu információi szerint Tanigawa Sadaharu, a Las Vegas-i K-1 Show mérkőzésszerezője, fantasztikus ajánlatot tett "Iron Mike"-nak. Az ajánlatban továbbra is arra szeretné ösztönözni Tyson-t, ha már abbahagyta a profi ökölvívást, akkor induljon el és tegye magát próbára a K-1 világában is. Tanigawa azt is felajánlotta, amennyiben Tyson részt venne az általa szervezett vegasi rendezvényen, úgy az esemény a "Tyson Festival" név alatt kerülne lebonyoilításra.

Büntetett előélet, leharapott fül

A mérkőzésszervező szeretné, ha az egykori világbajnok Hawaiiban, az Aloha Stadiumban rendezendő show-n is részt venne, ahova közel harmincezer nézőt várnak. Ugyanakkor az is biztos, ha Tyson áttér a K1 világába, a sportág őshazájának számító Japánban biztos nem léphet fel, hiszen - büntetett előélete miatt - Japán már tavaly sem adott ki neki a beutazáshoz szükséges vízumot.

Minden idők legfiatalabb profi világbajnoka már tavaly nyáron is próbálkozott a legkeményebb küzdősportként számon tartott K-1-ben, de hiába nyilatkozta akkor Sadaharu, hogy hosszas tárgyalások után aláírták a szerződést, végül nem lett semmi belőle.

Megharapta McBride mellbimbóját

McBride, aki a bokszban minden bizonnyal az utolsó vereséget mérte Tysonra, érdekes nyilatkozatot tett. A profiboksz.hu cikke szerint, az ír bokszoló az egyik közelharc alatt azt érezte, Tyson megharapta a mellbimbóját. Mint ismert, Tyson egy korábbi címmeccse azért szakadt félbe, mert leharapott egy darabot aktuális ellenfele, Evander Holyfield füléből. Az esetre utalva McBride elmondta, csak azért nem a fülét harapta meg az amerikai, mert nem érte fel, ugyanakkor örül, hogy nem egy törpéről van szó, mivel akkor lehet, mást is megharapott volna.