Johnson Erdeivel melegítene a nagy kihívásra

2005.08.01. 13:28
Még csak a múlt héten vált biztossá az októberi Roy Jones-Antonio Tarver meccs, máris megvan a félnehézsúlyú találkozó győztesének kihívója. Glen Johnson találkozott már mindkét bokszolóval, de véleménye szerint mindkettejüknek ő jelentheti az igazi kihívást. Addig azonban valamelyik szervezet világbajnokával szeretne mérkőzni. A meccsre jó eséllyel pályázik Erdei Zsolt és a Dariusz Michalczewski karrierjének véget vető francia Fabrice Tiozzó is.
A minden idők egyik legjobb bokszolójának tartott Roy Jones Jr. pályafutása során mindössze három vereséget szenvedett. Legyőzői között volt a félnehézsúlyban az amerikai Antonio Tarver és a jamaicai Glen Johnson is. Utóbbitól elszenvedett kiütéses veresége után döntött úgy, hogy negyvenkilenc győztes meccsel a háta mögött, a középsúlyban, a félnehézsúlyban és a nehézsúlyban is világbajnoki címet szerezve, harminchat évesen visszavonul.

Tarver egyszer már legyőzte Johnsont

Idén június közepén aztán Tarver egyhangú pontozással győzte le a címvédő Johnsont a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) félnehézsúlyú világbajnoki övéért rendezett memphisi összecsapáson. Ezek után meglepetésnek tűnt, hogy Jones bejelentette, októberben visszatér és visszavág az amerikainak.

Alig tisztázódott a Jones-Tarver mérkőzés időpontja, a "nagy hármas" harmadik tagja, Johnson máris bejelentette, szívesen összecsapna a csata győztesével. Előtte azonban még megmérkőzik valamelyik szervezet világbajnokával.

Johnson szerint mindenkinek így lenne jó


Glen Johnson
Az eset érdekessége, hogy Tarver mindkét bokszolótól először kikapott - Jonestól erős bírói segédlettel, Johnsontól megosztott pontozással - azonban a "visszavágókon" mindkét öklözőt legyőzte, így most ő az IBO világbajnoka.

A Profibox.hu szerint Johnsonnak szóbeli ígérete van mindkét bokszolótól, hogy a győztes ismét kiáll ellene. "Roy Jones szeretne visszavágni tavalyi vereségéért, míg Tarver jól tudja, hogy a lehetséges harmadik meccsünk lenne a legjövedelmezőbb alternatíva számára" - nyilatkozta a jamaicai.

Erdei is képbe került

Addig azonban, még az év vége előtt szeretne összecsapni valamelyik világbajnokkal. A lehetőségek között természetesen ott van a Boksz Viklágszervezet (WBO) világbajnoka, Erdei Zsolt elleni mérkőzés is. Madárnak azonban előbb a francia Sahnoune ellen kell ringbe lépnie, mivel kettejük július elejére lekötött meccse, Madár betegsége miatt elmaradt. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az Universum vezetése hajlandó lenne változtatni az elképzelésén, ha összejöhet az Erdei-Johnson csata.

Ennek ellenére Johnson számára a Boksz Viágszervezet (WBA) bajnoka, a francia Fabrice Tiozzo (47-2) elleni látszik könnyebben elérhetőnek, lévén, hogy a Michalczewskit nyugdíjazó sztárnak jelenleg nincs lekötött mérkőzése.