Erdei a Fradi-pályán vívhat címegyesítő meccset

2007.02.01. 14:10
Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka a német lapok szerint a nyáron nem csak címét védheti meg, de Clinton Woods legyőzésével az IBF világbajnoki övét is megszerezheti. Az már csak számára is külön öröm lenne, ha mindezt Magyarországon tehetné meg.

Erdei Zsolt szombaton hetedszer is megvédte a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki címét, miután a nyolcadik menetben technikai K.O.-val nyert az amerikai Danny Santiago ellen.

Roy Jones drága

Természetesen rögtön a meccs után megkezdődtek a találgatások, ki és hol lehet a magyar ökölvívó következő ellenfele. Sokan már minden idők egyik legjobbját, a négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Roy Jonest szerették volna látni Erdei ellenfeleként, de az amerikai túl sok pénzt kért és Európába se jött volna szívesen.


Mellesleg a tétmeccsen legutóbb tavaly júliusban ringbe lépő Jones mindenképpen a Bernard Hopkins elleni visszavágót akarta, amely a jelek szerint idén össze is jöhet neki.

A WBO cím után meglehet az IBF öve is

Erdei következő ellenfeléről Klaus-Peter Kohl, az Universum igazgatója dönt, de előreláthatólag az IBF világbajnok Clinton Woods lehet az ellenfél, ami azt jelenti, hogy Erdei első címegyesítő meccsét játszaná. Esetleges sikerével pedig már két jelentős szervezet világbajnokának mondhatja majd magát.

Több német lap értesülése szerint az sem kizárt, hogy azt a címmeccset a nyáron, a Ferencváros Üllői úti stadionjában rendeznék meg, ahol korábban Kovács István nyerte meg a profi Európa-bajnoki címet, miután egyhangú ponozással verte a brit Steve Robinsont.