Erdei a tudásában, ellenfele származásában bízik

2007.01.23. 15:07
Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnok bokszolója szombaton Düsseldorfban hetedszer védheti meg címét. ellenfele az amerikai Danny Santiago lesz. A magyar bokszoló úgy érzi remek felkészülésen van túl és novemberben született kisfia is hatalmas erőt ad neki, míg ellenfele bronxi származásában és esélytelenségében bízik.

Erdei Zsolt szombaton hetedszer védheti meg a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar öklöző ellenfele a "Bronxi Bombázó" néven ismert amerikai Danny Santiago lesz. Korábban ugyan felmerült a román Adrian Diaconu és a mexikói Julio Cesar Gonzalez neve is, az Universum - Erdei klubja - az amerikait választotta a címmeccsre.

Kisfia adta a legtöbb erőt

A két bokszoló hétfőn megtartotta első közös sajtótájékoztatóját a meccs helyszínén, Düsseldorfban. Erdei úgy fogalmazott, bár ellenfele eredményei önmagáért beszélnek (29 győzelem, 19 KO), novemberben született kisfia hatalmas erőt ad neki, és úgy érzi bárkit képes legyőzni.


Erdei Zsolt legutóbb, Thomas Ulrich legyőzésekor (fotó: AFP)

Legutóbbi címmeccséhez hasonlóan - amikor a szintén universumos Thomas Ulrich ellen diadalmaskodott - úgy érzi, remekül sikerült a felkészülése és szombaton ismét csúcsformában várhatja az összecsapást. Erdei legutóbb július végén lépett ringbe hivatalos összecsapáson, ezzel szemben riválisa december közepén még bokszolt, majd pár nap pihenő után kezdte el a felkészülést a düsseldorfi meccsre.

Bronx, küzdés, esélytelenség

Santiago elsősorban származásában bízik, hiszen elmondása szerint hiába Erdei a világbajnok, ő Bronxból jött, így tudja mit jelent küzdeni. Ennek megfelelően fog harcolni, hiszen gyerekkora óta a világbajnoki címről álmodik.

Az élete legfontosabb meccsére készülő Santiagónak ez lesz az első európai meccse. Bár 33 esztendős, eddig még egy komolyabb névvel sem találkozott súlycsoportjából, ezért hatalmas meglepetés lenne esetleges győzelme. Ugyanakkor ebben látja győzelmi reményét is, hiszen tisztában van vele ki az esélyes, éppen ezért bízik benne, alaposan lebecsülik őt a német klubnál.

Még két magyar a ringben

A szombati rendezvényen további két magyar öklöző is ringbe lép. Balzsay Károly ellenfele a dél-afrikai Soon Botes (25-10-0; 14KO) lesz, egy tíz menetesre tervezett mérkőzésen. Bedák Zsolt egy észt öklöző, Sergey Tasimov ellen mérkőzik első hatmenetesre tervezett profi meccsén.