Klicsko: Véget ért a rémálmom

2007.07.09. 12:57
A kölni sportcsarnok mintegy húszezer nézője kicsit csalódott volt, amikor az amerikai Lamon Brewster a hatodik menet után feladta az egyenlőtlen küzdelmet az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen, utóbbi viszont nagyon örült. Igaz már az első ütésnél eltörött a keze, de ez nem zavarta, és azon lelkendezett, hogy bosszút állt a három évvel ezelőtti roppant kínos vereségért, ami igencsak nyomasztotta. Nem utolsósorban: megtarthatta az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét. Klicsko szívesen vállalna egy címegyesítő meccset, ha felépül.

Szombat este a kölni arénában teljesült Vlagyimir Klicsko nagy álma, visszavágott három évvel ezelőtti legyőzőjének, Lamon Brewsternek, így megtarthatta az IBF nehézsúlyú világbajnoki övét. A helyszínen majdnem húszezren nézték végig a meccset, a tévék előtt több mint tizenegymilliónyian.

Nem érezte a törés fájdalmát

Az ukrán öklöző szinte esélyt sem hagyott riválisának - a hetedik menetre már nem mehetett ki az amerikai -, jóllehet már az első menet első ütésénél eltörött a keze.

"Szerencsétlen megelőző balegyenes volt, de nem éreztem fájdalmat, a szervezetem folyamatosan termelte az adrenalint, ezért csak a meccs után vettem észre, hogy a kézfejem csontja bedagadt" - mondta Klicsko, aki összesen háromszáznegyvenhatszor ütötte meg ellenfelét, ebből százhatvankettőt fejre mért.

Brewster, mint egy harci kutya

A korábbi bajnok, Lennox Lewis is elismerően, egyúttal értetlenül nyilatkozott erről az adatról, és maga világcsúcsnak kiáltotta ki a tényt. "Szokatlan, hogy ebben a súlycsoportban hat menet alatt valaki ennyi ütést kapjon" - rögzítette.


Lamon Brewster a hatodik menet után feladta

Brewster elismerte: ezúttal Klicsko jobb volt nála, ugyanakkor utalt arra, hogy úgy érezte magát, mint egy harci kutya, ő még ment volna előre, az edzője azonban ezt nem hagyta.

Az edző, Buddy McGirt ellenben így indokolt: "azt mondtam neki a ringben, gondoljon a családjára, feleségére, gyerekeire. Az ukrán sokkal jobb volt nála, így inkább az egyoldalú csata félbeszakítását választottam." (Brewsternek a legutóbbi meccsén megsérült bal szemének recehártyája.)

Gúnyolták, kinevették

Klicsko láthatóan megkönnyebbült, és a Bilddel valamint a Sport1-gyel így osztotta meg érzéseit. "A három évvel ezelőtti vereség jelentősen ártott hírnevemnek. Három éve rendszeresen előjön rémálmaimban az a Las vegas-i éjszaka, amikor kiütött Lamon. Magam előtt látok egy alakot, aki névjegykártyát ad nekem, és azt mondja, ő az az ember, aki Klicskót megsemmisítette. A nézők azt suttogták, halott ember vagyok, mások nevettek, mások azon gúnyolódtak, hogy nincs állam, ami az ütéseket kiállja. Ez a dolog mindmáig kísértett, nyomasztott, de ennek ezennel vége. Jobb voltam, és világbajnok maradtam, a számlát kiegyenlítettem, a viszonyok tisztázódtak" - nyilatkozott az ukrán óriás a meccs után.

Vállalná a címegyesítést

Az orvosok szerint bal kézfejét legalább egy hónapig gipszbe teszik, addig mindenképp pihenésre szorul. Utána pedig akár jöhet a címegyesítést, amit már pedzegetett a találkozó után, mivel Lewis nyomdokaiba kíván lépni. Ibragimov és Csagajev meccsének győztesével szívesen ringbe lépne. Előbbi a WBA, utóbbi a WBO bajnoka.