Decemberben megalázták, de folytatja

2008.12.28. 13:56 Módosítva: 2015.05.21. 02:30
Mexikói lapértesülések szerint a decemberben megalázó vereséget szenvedett Oscar De La Hoya jövőre a híres Azték Stadionban mérkőzhet meg egy mexikói bokszolóval. Az biztos, hogy anyagilag jól járna az amerikai klasszis.

Visszavonulás helyett a folytatást választja Oscar De La Hoya, az egyik legnépszerűbb profi ökölvívó, aki 2009-ben állítólag Julio César Chávez Jr.-ral csap össze.

Ezt a Profiboksz.hu valószínűsíti mexikói lapjelentésekre hivatkozva, de a több mint százezer néző befogadására alkalmas, mexikóvárosi Azték Stadionba elképzelt mérkőzést hivatalosan még nem jelentették be.

Az amerikai De La Hoya, aki korábban hat különböző súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, december 6-án súlyos vereséget szenvedett váltósúlyú, nem vb-címért kiírt meccsen a fülöp-szigeteki Manny Pacquaiótól, utána mindenki arra számított, hogy a 35 éves exbajnok bejelenti: felhagy az ökölvívással.

A folytatás mellett jelentős anyagi érvek szólhatnak, hiszen a mexikói szülőktől származó Golden Boy régóta tervezi, hogy a híres Aztékban lép kötelek közé, tömegeket vonzó és sok pénzt hozó meccsen, ráadásul egy, a helyi szurkolók számára különösen kedves mexikói bunyós ellen.

A mérkőzés eladhatóságát erősíti az a tény, hogy De La Hoya a kilencvenes évek második felében két alkalommal is legyőzte lehetséges ellenfelének édesapját, a Mexikóban legendának számító Julio César Chávez Sr.-t.