Nehézsúlyú örömhír: Joshua és Klicsko a visszavágóról tárgyal

2017.05.16. 13:53 Módosítva: 2017.05.16. 16:05

Az MTI híre szerint Anthony Joshua és Vlagyimir Klicsko menedzsmentje a visszavágóról tárgyal, ami nagyon jó hír, tekintve hogy kettejük április végi mérkőzése az utóbbi évek leglátványosabb világbajnoki csatáját hozta a nehézsúlyban. A londoni meccsen Joshua technikai KO-val győzte le Klicskót, utána pedig sokan azt gondolták, az ukrán bajnok visszavonul. Ő maga egyébként azt mondta, hogy még mérlegelni fogja, kiálljon-e egy esetleges visszavágóra, a mostani hírek szerint pedig úgy döntött, hogy igen.

A világbajnok Joshua meccsszervezője, Eddie Hearn legalábbis hétfőn úgy nyilatkozott, hogy folynak a tárgyalások a meccs helyszínéről és szerinte októberben megtartják a meccset. A mérkőzéssel kapcsolatban a legnagyobb akadályt az IBF által Joshuának rendelt kötelező kihívó jelenti, akivel elvileg előbb kéne bokszolnia, mint az ukránnal.

Ennek ellenére az volna a nagyobb meglepetés, ha Joshua az IBF által kijelölt bolgár Kubrat Pulev ellen lépne szorítóba legközelebb. Hearn már jelezte, kérelmezik a szervezetnél a Klicsko elleni meccs engedélyezését. 

A cardiffi aréna előnye, hogy befedhető, így a 75 ezer férőhelyes stadionban az időjárás sem szólhat közbe a meccsnek, amin Klicsko reményei szerint más eredmény születik majd, mint Londonban.

Ott ugyanis, bár Klicskónak is volt esélye győzni, végül Joshua vitte el az öveket, leginkább egy egészen zseniális felütésnek köszönhetően.

A 11. menet, attól a bizonyos Joshua felütéstől