Kátyú és néma rádió rombolta le Contador Tourját

2015.07.23. 11:45

Alberto Contador lemondhat az álmáról, idén már biztos nem jön össze neki a Giro d'Italia–Tour de France-duplázás. A spanyol kerékpáros már a dobogóról is lemondhat, mert bukott a 17. szakaszon. Némán maradt rádió is rontotta esélyeit.

Contador az ötödik helyen áll összetettben 6 perc 40 másodperccel áll a sárga trikós Chris Froome mögött. Ebből a hátrányból 2:17-et szerdán szedett össze a Tinkoff-Saxo kerékpárosa, mert lejtmenetben egy kátyúba hajtva bukott. Az esetről a versenyt közvetítő operatőrök lemaradtak, de egy szurkoló felvette a bukást. 

Contador bukása a Touron

Contador egy kanyarból kijőve esett el, az első kereke akadt meg valamiben. Két csapattársa, Peter Sagan és Michael Rogers azonnal megálltak neki segíteni. Sagan át is adta Contadornak a kerékpárját. A spanyol azzal kezdte meg a felzárkózást, de később a Pra Loup emelkedőjén még egyszer bringát cserélt. 

Egyedül üldözte a többi favoritot, ami azért is furcsa volt, mert a hegyeket jól bíró klubtársa, Rafal Majka jóval előtte tekert. Ilyen helyzetben a csapatvezetők azonnal visszarendelik a többi bringást, hogy segítsék a kapitányt. Majka azonban nem várta be Contadort, a Tinkoff-Saxo magyarázata szerint azért, mert nem működött a rádió. Majka is azt nyilatkozta a szakasz után, hogy egyetlen egy olyan kérést sem hallott, hogy álljon meg.

Contador a négy perc körüli hátránnyal sem tűnt igazán esélyesnek a sárga trikóra, de a mostani különbségekkel még a dobogóért is óriásit kell majd küzdenie. A harmadik helyen álló, a hegyi szakaszokon eddig nagyon jól teljesítő Alejandro Valverde mögött 2:31 a hátránya.