Miklós
-7 °C
4 °C

A bringás fejre állt, a néző kerékpárjával fejezte be a versenyt

2016.01.21. 13:07

Az ausztráliai Tour Down Under nevű kerékpárversenyen egy önzetlen szurkoló segítette hozzá Tyler Farrart, hogy bukása után befejezhesse a harmadik szakaszt.

A Tour Down Under a szezon egyik első kiemelt versenye, Grand Tour-menők és a legjobb sprinterek is gyakran itt kezdik élesíteni a formájukat, mindig erős a mezőny, és olykor legalább olyan meglepő dolgok történnek, mint a Tour de France-on.

A kerékpárosok csütörtökön már a harmadik szakaszt teljesítették, Simon Gerrans (Orica-Greenedge) mezőnyhajrával szerezte meg a győzelmet, és az összetettet is ő vezeti.

Az etap vége előtt 19 kilométerre lejtőzés közben többen buktak, Farrar kerékpárja is tönkrement, lemondhatott róla, hogy beér a célba, mert kísérőautótól sem kapott segítséget.  Egy az út szélén álló kerékpárfanatikus azonban a segítségére sietett a vérző sebekkel tele lévő bringáson. Anthony Tooman megkérdezte, szüksége van-e egy kerékre, a versenyző erre az felelte, hogy az nem segít rajta, mert a váltója is összetört a bukásban. Tooman erre odaadta a kerékpárját, majd cipőt is cseréltek, mert a pedálrendszerük különbözött. A lábméretük is, de ez nem volt akkora baj, Farrarnak legalább is, 43-as lábára ráment Tooman 44-es cipője.

Farrar a kölcsönbringával végül célba írt, igaz, több mint 13 percet kapott a mezőnytől. Toomant kocsival vitték el a célig, ahol visszakapta a kerékpárját.

Az érvényben lévő szabályok szerint az idegen segítséget elfogadó kerékpárosokat ki kell zárni, de a zsűri Farrar esetében ezt felülbírálta. Úgy ítélték, olyan sok hátrány kapott, hogy a verseny végkimenetelét nem befolyásolja szereplése. Kétperces büntetésre azonban így is számíthat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!