Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Horvátország - Anglia
június 21., hétfő 20:45 Helyszín: Lisszabon, Luz
Vezeti: Collina (olasz)
Horvátország:

Simunic, Tudor, Zivkovic, Rapaic, Prso, N. Kovac, Sokota, Butina, Simic, Rosso, R. Kovac
Kispad:

Tokic, Tomas, Srna, Neretljak, Leko, Babic, Klasnic, Olic, Mornar, Bjelica, Didulica
Sérült:

Pletikosa
Anglia:

James, Gary Neville, Ashley Cole, Gerrard, Terry, Cambell, Beckham, Scholes, Rooney, Owen, Lampard
Kispad:

Bridge, Robinson, Phil Neville, King, Carragher, Joe Cole, Dyer, Heskey, Walker, Vassel
Sérült:

Butt, Hargreaves

Vereségről senki nem beszél

   Horvátország - 797
   Döntetlen lesz - 59
   Anglia - 1166

Az Index tippje
Horvátország - Anglia    1:2

Horvátország - Svájc0:0
Anglia - Franciaország1:2
Svájc - Anglia0:3
Horvátország - Franciaország2:2
Anglia - Horvátország4:2
Anglia - Portugália2:2

Meccsek száma2
Horvátország győzelmei0
Döntetlenek1
Anglia győzelmei1
Horvátország góljai1
Anglia góljai3

27.7 Életkor (év) 26.1
185.5 Magasság (cm) 180.7
80.0 Testsúly (kg) 76.4
17.5 Válogatottságok (db) 27.2
1.0 Vál. gólok (db) 3.6
még több adat »

A portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának zárófordulója előtt elméletileg még mind a négy együttes továbbjuthat. Az angolok a peches rajt (az utolsó pillanatokban kapott gólokkal kaptak ki a franciáktól) után a svájciak ellen magukra találtak és magabiztosan nyertek. Gondot az jelenthet, hogy Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitánynak a súlyos sérülést szenvedett Butt után még egy embere kidőlt a középpályáról. A Bayern Münchenben játszó Hargreaves gyomorrontás miatt volt kénytelen kihagyni edzéseket, így minden bizonnyal nem játszik a horvátok ellen.

Rajtuk kívül Wayne Rooney jelent problémát a svéd kapitánynak, aki, ha sárga lapot kap (az ő habitusát ismerve ez könnyen elképzelhető), továbbjutás esetén ki kell hagynia a negyeddöntőt. "Bár van egy sárgalapja, egyszerűen nem hagyhatom ki a kezdő tizenegyből, azt remélve, hogy nélküle is győzünk. Játszania kell a horvátok ellen, és kész" - szögezte le a tinisztárról a szövetségi kapitány.

Az angolok elsősorban Dado Prsótól tartanak, akiről John Terry és Lampard is rossz élményekkel rendelkezik, hiszen tagjai voltak a Chelseanek, melyet a Monaco vert ki az idei BL-elődöntőben. Ugyanakkor az angolok nem akarnak a négy évvel ezelőtti hibába esni, amikor a románok ellen a döntetlen is jó volt a számukra, ám végül 3-2-re kikaptak úgy, hogy a románok a 89. percben büntetőből állították be a végeredményt.

A horvátok eddig két döntetlent játszottak a kontinenstornán, de amíg a Svájc elleni döntetlent mindenki kudarcként értékelte, a címvédő franciák elleni iksz a siker kategóriába tartozik. Otto Baric szövetségi kapitány úgy véli, csapata képes a sikerre, de csak akkor, ha mindenki maximálisan alárendeli magát a csapat érdekének.

"Bízom a játékosaimban, és hiszek abban, hogy ismét elő tudnak rukkolni azzal a teljesítménnyel, amit a franciák ellen mutattak. Akkor sem tett volna ránk senki, és mégis közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk" - összegzett az Eb legidősebb szakvezetője.

Ugyanakkor gondot jelenhet, hogy Klasnic, aki a Werder Bremennel idén német bajnoki címet nyert, a hazautazás gondolatával kacérkodik, mert nem érti, miért nem kapott eddig egy perc játéklehetőséget sem. Ugyancsak kérdéses Olic játéka, aki az angolok elleni összecsapás után akadt fel a doppingvizsgálaton, de nem tiltották el a pozitív eredmény után.


A franciákat majdnem megvertük, miért ne sikerülne ez a bravúr az angolok ellen. Hiába vannak tele sztárokkal, ismerjük a játékukat és tudjuk, hogyan kell megállítani őket.

Érdemes odafigyelni Rooneyra, de lehet, hogy ezúttal Owen lesz a nyerőemberünk. Ami biztos, győznünk kell. Elismerem a horvátok képességeit, nagyon oda kell figyelnünk. Sok labdát kell szereznünk, és sokat kell bírtokolnunk, csak így lehet esélyünk.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt