Vilma
-7 °C
4 °C

Schumacher gokartban sem vallott szégyent

2001.10.29. 14:14
Michael Schumacher nem fér a bőrébe! Míg Forma-1-es versenyzőtársai valamelyik egzotikus szigeten pihenik ki a szezon fáradalmait, addig ő mit csinál? Hát persze, hogy a pályán rója a köröket...Természetesen nem az F-1-es Ferrarijával, hanem egy gokarttal, a VB utolsó futamán. Méghozzá nem is eredménytelenül...
A Gokart Világbajnokság utolsó felvonására múlt hétvégén, Michael Schumacher szülővárosában, Kerpenben került sor. Az eseményen rajthoz állt a négyszeres Forma-1-es világelső is, s nem is szerepelt rosszul, sőt...

Második hely egy VB-futamon

A pénteki szabadedzések után az ő nevével kezdődött az időlista, ám a szombati időmérőn nem volt szerencséje. Schumacher csoportjának - a gokart-vb-n a harminc indulót két 15 fős részre osztják - esőben kellett köröznie, míg a másik már száraz aszfalton teljesíthette köreit. Schumacher a vizes pályán mindenkinél gyorsabb volt, ám a fent említettek miatt így is csak a 16. helyről indulhatott.

Az első versenyen innét egészen a harmadik pozícióig küzdötte fel magát, de akkor egy sikánban hibázott és kicsúszott. A második futamban viszont már végigment: ismét a 16. kockából rajtolt, s a harmadik helyen végzett! Miután pedig egy pilótát a leintést követően kizártak előle, a dobogó második fokára állhatott föl.

A szórakozás a lényeg

"Ezen a hétvégén a szórakozás volt a legfontosabb a számomra, az eredmény egyáltalán nem érdekelt. A legfontosabb, hogy remek csatákat vívhattam a kartommmal, melyet egyszerűen imádok. Ez a legjobb szórakozás, ráadásul mindezt hazai közönség előtt!" - nyilatkozta a futamok után Schumacher, akinek 5000 hazai rajongója szurkolt az eseményen.

A német F-1-es Ferrari-pilóta sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az egyik fiatal kartos, Maximilian Gotz nyilatkozata: "Schumi a három nap során mindent hozzánk, feltörekvő gokartosokhoz hasonlóan csinált: egyszerű kartversenyző volt, nem pedig Forma-1-es nagymenő".

Csak a rend kedvéért: a gokart világbajnoki címét az olasz Vitantonie Luzzi szerezte meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.