Baumgartner: Életem legfontosabb pillanatán vagyok túl

2003.07.15. 07:44
Hétfőn az angliai Santa Pod-ban rendezett nem hivatalos tesztversenyt a Forma-1-es Jordan csapat. A brit istáló autóját a Forma 3000-ben versenyző Baumgartner Zsolt tesztelte, aki május közepén kötött tesztpilóta-szerződést a Jordannel.
Május közepén, az Osztrák Nagydíj előtt látogatott Budapestre Eddie Jordan, hogy bejelentse: csapata valamint az első magyar Forma 3000-es pilóta, Baumgartner Zsolt egyezségre jutott, így a tehetséges versenyző két futam előtt tesztlehetőséget kap tőle. (Az időmérő edzésen azonban már nem ő indulhat.)

Csúcsterhelés mellett vezetett Baumgartner

Az elmúlt hetekben Eddie Jordan egy újabb speciális lehetőséget ajánlott fel Baumgartnernek, aki a hétfői teszten a hétvégi silverstone-i verseny előtt vetette próba alá a Jordan-autót.

A gyakorlás több mint hat órán át tartott amelyről mind a csapat, mind a magyar versenyző nagyon elégedetten nyilatkozott. Baumgartner, aki ezt a hetet már Angliában tölti, úgy fogalmazott: a mostani tesztelés volt eddigi pályafutása egyik legmeghatározóbb élménye, hiszen először adódott lehetősége arra, hogy órákon keresztül, csúcsterhelés mellett vezethessen egy F-1-es autót.

Remek lehetőség volt

"A teszt remek lehetőség volt, hogy az autóval megismerkedjem, továbbá, hogy a testméreteimre szabott ülésen további apró változtatásokat kérjek" - nyilatkozta Baumgartner.

"Az ülés most már tökéletes, így a következő Silverstone-ban esedékes teszten, majd később Hockenheimben és Hungaroringen már semmi nem fog zavarni. A mérnökökkel a lehető legtüzetesebben vizsgáltuk át az autó "viselkedését", ami a Silverstone-ban esedékes verseny előtt azért is különösen fontos a Jordan-nek, mert ők ezúttal hazai pályán versenyeznek" - magyarázta.

"Kezdem megszokni"

"Nekem az volt a feladatom, hogy pontosan kövessem a csapatvezetés és a mérnökök utasításait, majd minden egyes kiállás után számoljak be tapasztalataimról. Azt hiszem remekül tudtunk együtt dolgozni, és remélem, hogy segíteni tudtam a csapatot. Az autót kezdem megszokni, így biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező teszteken nagyon sikeresen dolgozom majd együtt a csapattal" - összegzett.