Jordan ismét elnézést kért Baumgartnertől

2003.09.15. 16:48
"A kisebb problémák ellenére elégedett vagyok" - értékelte a legutóbbi futamon mutatott teljesítményét Baumgartner Zsolt hétfő délutáni budapesti sajtótájékoztatóján. Elárulta, hogy Indianapolisba is követi a Jordan-csapatot, és már most tárgyalásokat folytat más istállókkal. Elképzelhető, hogy jövőre egy komolyabb csapatnál lesz tesztpilóta.
A már egész évre érvényes szuperlicensszel rendelkező Baumgartner úgy vélekedett minden idők leggyorsabb Forma-1-es futamáról, hogy számára nem volt nehéz. "Az autók, a motorok kínlódtak, én nem annyira" - mondta. "Fizikálisan tökéletes felkészültem, így nem okozott gondot az ismételt beugrás, pedig erre már csak titkon számítottam" - magyarázta.

75 kiló benzinnel vágott a futamnak

Tekintse meg képeinket
Megjegyezte, nem is lehetett más célja, minthogy végigmenjen, és ha időközben voltak is problémái, sikerült neki. "Elégedett vagyok, mert a rajtom jól sikerült, kimaradtam az első ütközésből" - összegzett.

Az első magyar Forma-1-es pilóta elárulta, hogy az edzésen az ő autójában hetvenöt kiló üzemanyag volt, míg csapattársáéban mindössze tíz, emiatt alakult ki közöttük majdnem három másodperces differencia.

Firman állapota határoz a folytatásról

"Ennek ellenére alig volt gyorsabb a célegyenes végén Fisichella" - lelkendezett Baumgartner menedzsere, Frank Tamás. Azt is hozzátette, hogy a versenyen húsz körön keresztül Zsolt volt a gyorsabb. "Nem véletlenül méltatták teljesítményét. Ugyanakkor Jordan ismételten elnézését kért tőlünk, hogy a jelenlegi autóval nem lehet a pontszerző helyekért versenyezni."

"Pár perce beszéltem Eddie-vel - folytatta Frank -, aki megerősítette korábbi invitálását, így velük tartunk Indianapolisba, mert hozzájuk tartozunk. Arról egyelőre még semmi konkrétum sincs, hogy Zsolti versenyezhet-e. Ez egyértelműen Firman állapotán múlik. Annyi azonban már biztos, ha nem jön rendbe az angol versenyző, akkor Baumgartner ül helyette az autóba."

Neves csapatnál lesz tesztpilóta?

A jövőről szólva Frank kiemelte, hogy ez a két verseny jó alapot jelent egy hosszabb távú együttműködésre, de az sem zárható ki, hogy nevesebb csapatnál lesz tesztpilóta Baumgartner. Baumgartner újra értetlenkedett Montoya vádjaival kapcsolatosan, miszerint ő akadályozta volna meg a győzelemben. "Szerintem összekevert bennünket.