Judit
-2 °C
8 °C

Barrichello szerződést hosszabbított a Ferrarival

2004.01.14. 11:07
Tavaly júliusban nem, idén januárban viszont úgy döntött a Forma-1-es konstruktőrök köztött világbajnok Ferrari, hogy a csapat számára Barrichello a legmegfelelőbb pilóta. A brazil versenyző ultimátumot adott az olasz csapat vezetésének, akik teljesítették kívánságát, így egyelőre a spanyol Alonso marad a Ferrarinál.
A Forma-1 jelenlegi első számú csapata, a Ferrari 2006-ig meghosszabbította Rubens Barrichello szerződését. Így eldőlt, hogy még három szezonon át a maranellói istállót erősíti majd az eddig sikeresnek bizonyuló páros, ugyanis a hatszoros világbajnok Michael Schumacher kontraktusa is 2006-ban jár le. Barrichello jelenlegi szerződése elvileg az idei szezon után szűnt volna meg, s nemrég azt mondta, ha márciusig nem hosszabbítják meg, akkor távozik a Ferraritól.

Barrchello: elégedett velem a Ferrari

"Büszke vagyok, mostani, jó pillanatban hozott döntésem ismét előrelépést jelent. Egyértelmű, hogy a Ferrari elégedett velem. Nem is lehet kérdés, hogy az új szerződés biztonságot jelent számomra, a következő években még számos fontos feladat vár rám" - mondta a dél-amerikai sztár.

A konstruktőrök versenyében az utóbbi öt évben diadalmaskodó olasz együttes júniusban jelentette be, hogy Schumacher mellett a teljes szakmai stáb is marad 2006 végéig, vagyis Jean Todt csapatfőnök, Ross Brawn technikai igazgató, Paolo Martinelli, a motor elsőszámú felelőse, Rory Byrne főtervező és Gilles Simon motortervező sem távozik. (Brawnt egy éve hírbe hozták a Jaguarral.)

Alonsónak még várnia kell

Akkor csak Barrichello megállapodását nem hosszabbították meg, így értelemszerűen felröppentek a hírek, ki lehet a brazil utóda. Májusban, a Spanyol Nagydíj után úgy tűnt, hogy a spanyol Fernando Alonso lehet a befutó - őt azonban ki kellett volna vásárolni a Renault-tól, mert élő szerződése van -, de a jelenlegi tesztpilóta, Felipe Massa szerződtetéséről is cikkeztek az újságok.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.