'Baumgartner nagyon profi munkát végzett'

2004.01.30. 13:28
A Minardi csapatfőnöke és az istálló egyik főmérnöke is különösen a magyar pilóta teljesítményével volt elégedett a valenciai tesztelésen. A 23 éves versenyző egy nap alatt több mint száz kört tett meg, így nagyban hozzájárult a gép fejlesztéséhez.
Baumgartner Zsolt túl van élete első minardis tesztjén: a magyar pilóta csütörtökön, Valenciában fejezte be az istálló háromnapos gyakorlását. A 23 éves versenyző valójában csak egy napon át vezethetett, hiszen szerdán váltógondok miatt csupán egy kört tehetett meg. Másnap viszont mindent bepótolt, hiszen százhárom körrel ő futotta a legtöbbet. Baumgartner nem is titkolta, hogy elégedett volt mind a csapata, mind saját teljesítményével.

Csak az ülés nem volt tökéletes

"Több mint száz kört tudtam megtenni, így sikerült bepótolnunk a szerdán kiesett munkát. Akkor a váltóval voltak gondjaink, és nem tudtunk körözni, ezúttal viszont semmi probléma nem volt a géppel. Nagyon örülök ennek a tesztnek, és talán meglepő, de nem is fáradtam el igazán. Összegezve azt mondanám, hogy ahhoz képest, hogy öt hónapja nem vezettem F-1-es autót, egész jó munkát végeztem, és remélem, a mérnökök is elégedettek a kocsiról tett észrevételeimmel. Azt hiszem, el tudtam nekik mondani, mit tapasztaltam a pályán" - elemezte csütörtöki napját Baumgartner.

Az autó bonyolult mechanikai és elektronikai alkatrészeivel nem volt probléma, egy egyszerű elem viszont kisebb gondot okozott a magyar versenyzőnek: kiderült, nem tökéletes a versenyülése.

"Az egyetlen, kisebb gond az üléssel volt. Rövidebb távon kényelmesnek tűnt a pozícióm, de száz kör alatt már kiütközött, hogy azért nem tökéletes. Módosítanunk kell rajta, hogy hosszú távon is megfelelő legyen" - tette még hozzá a versenyző.

"Jó, hogy a Minardi versenyzője"

Andy Tilley, Baumgartner mérnöke szintén elégedetten beszélt az elvégzett munkáról, és a versenyzőjét is dicsérte.

"Baumgartner kocsijának csütörtökön nem voltak műszaki gondjai, ezért képes volt teljesíteni a tervezett összes tesztfeladatot. Kipróbálta a Bridgestone abroncsait, és a Cosworth motort is rendesen meghajtotta. Összességében sikeres teszten van túl a istálló, a 2004-es autónk beállításán sokat dolgoztunk, Zsoltnak pedig volt lehetősége beilleszkedni a csapatba. Nagyon jó, hogy a magyar versenyző a Minardi tagja" - nyilatkozta az angol szakember.

"Gyorsan alkalmazkodott"

Ezek után természetes, hogy Paul Stoddart csapatfőnök is csak pozitívan szólt a Minardi és Baumgartner teljesítményéről.

"Minden okunk megvan, hogy elégedettek legyünk az első 2004-es tesztünkkel. Rengeteg feladatot el tudtunk végezni, és sok információhoz jutottunk a három nap alatt. Bruni és Baumgartner is hamar beilleszkedett, és mindketten remekül vezettek. Zsoltnak külön is szeretném megköszönni a munkát, egy ismeretlen autóban, egy új csapattal egy nehéz pályán nagyon hamar alkalmazkodott a körülményekhez és nagyon profin dolgozott" - dicsérte a Minardi új, magyar pilótáját az ausztrál csapattulajdonos.

A Minardi legközelebb február 9-én és 10-én tesztel, akkor az istálló faenzai központjának közelében, Misanóban.