Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Budapesten mutathatják be az új Minardit

2004.02.04. 13:10
Az autóbemutatót évek óta nem tartó Minardi idén azt tervezi, hogy Magyarországon leplezi le 2004-es gépét. Feltéve, ha Baumgartner istállójának sikerül időt találnia a legalább három napos programra.
A tavaly a Jordan autójával a Forma-1-ben bemutatkozó Baumgartner Zsolt idén a Minardi-Cosworth csapat pilótája lesz. A magyar versenyző szponzorain keresztül nyolcmillió dollárt visz az istállóhoz, amely az olasz-ausztrál kiscsapat költségvetésének jelentős része.

"Az időhiány a probléma"

Valószínűleg ennek is szerepe lehet abban, hogy felmerült a lehetőség: a Minardi új autóját Budapesten mutassák be. A februárra tervezett prezentáció helyéről még nem döntött a csapat, de Frank Tamás, Baumgartner menedzsere az Indexnek elmondta, elképzelhető, hogy a magyar főváros lesz a helyszín.

"Folynak a tárgyalások arról, hogy a Minardi Budapesten tárja a nyilvánosság elé a 2004-es szezonra épített F-1-es autóját. Logisztikailag viszont problémás lenne a csapatnak a magyarországi bemutató, hiszen az ide, illetve a visszaút legalább két napot igénybe venne, vagyis az időhiány a legnagyobb probléma. Ráadásul a pilótáknak még sokat kell tesztelniük a márciusi idénynyitó előtt, amely viszont Ausztráliában lesz. Az idő tehát kevés, de a hétvégéig eldől, lesz-e bemutató Pesten vagy sem" - nyilatkozta Frank.

A szállítás drága

A Minardi az utóbbi években nem tartott külön bemutatót, rendszeresen a szezon első versenyének színhelyén leplezte le az új gépét. Ennek leginkább anyagi okai vannak, hiszen az istálló felszerelésének szállítása nem kis költség.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.