Schumacher: Nincs ok a pánikra

2004.04.13. 14:33
A német Michael Schumacher nem osztja néhány pilótatársának azt a véleményét, hogy idén túlzottan felgyorsultak a Forma-1-es autók, ezért olyan szabályok kellenek, amelyekkel lassulnának a gépek.
A tavalyi szezonhoz képest idén átlagban három és fél másodperccel gyorsabbak a Forma-1-es autók körönként, és néhány pilóta úgy gondolja, lassan kontrollálhatatlanná válnak a sebességek.

A Renault versenyzője, Jarno Trulli és a ferraris Rubens Barrichello is kijelentette, hogy a gépek kezdenek túl gyorsak lenni, amelynek hatására a múlt héten Max Mosley, az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnöke kilátásba helyezte, hogy olyan szabályokat hoznak, melyekkel lassabbá válik a Forma-1.

"Nem lett veszélyesebb a Forma-1"

A hatszoros világbajnok Michael Schumacher kedden nyilatkozott először az ügyben, ám a német véleménye szerint semmi szükség a változtatásokra.

Guinnes-rekordot döntött Ecclestone
A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone Guinness-rekordot döntött a hétvégén, amikor túladott tizenkét hálószobás, medencével és törökfürdővel is rendelkező londoni házán. Az ingatlant, amely a Kensington Palace közelében található, valamivel több mint százhét millió hatszazézer euróért, étszámítva huszonhat milliárd nyolcszáz millió forintért adta el Ecclestone egy indiai acélgyárosnak, Lakshmi Mittalnak. Bár néhány formaságot még tisztázni kell, valószínű, hogy a 73 éves milliárdos ingatlanja lesz a világ legdrágább háza, és így bekerül a Gunness Rekordok könyvébe. Az eddigi csúcsot egy Hong Kong-i palota tartotta, de az csak alig több mint kilencvenöt millió euróért cserélt gazdát.
"Nem hiszem, hogy a magas sebességek problémát okozhatnának. Szerintem semmivel sem veszélyesebb az F-1-mint eddig volt. Semmi ok a pánikra, nem kell lelassítani az autókat" - mondta az f1racing.net internetes oldalnak.

A technikai újítások és a gumik okozták a gyorsulást

A kocsik felgyorsulását a téli szünetben a mérnökök által kitalált aerodinamikai újítások, illetve a Michelin és a Bridgestone között zajló kiélezett 'gumiháború' egyre fejlettebb abroncsai okozták, melyekkel gyorsabban tudnak kanyarodni az autók.

Az idény meglepetéscsapatánál, a BAR-Hondánál versenyző Jenson Button már két harmadik helyet is szerzett az eddigi három futamon, és ő is úgy gondolja, túlzott az aggodalom a sebességekkel kapcsolatban.

"Semmi problémám az autó sebességével, gond nélkül kézben tartható az autó" - nyilatkozta a 24 éves angol versenyző.