A Ferrari kiszemelte Schumacher utódját

2004.04.27. 12:28
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn úgy gondolja, Jenson Button lehet Michael Schumacher utódja az olasz istállónál. A váltásra viszont nem valószínű, hogy 2006 előtt sor kerülhet.
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn úgy gondolja, Jenson Button lehet Michael Schumacher utódja az olasz istállónál.

"Button előkelő helyen áll"

A szakember a BBC Radio egyik műsorában azt nyilatkozta, biztos benne, hogy a 24 éves angol lesz a legesélyesebb jelölt a német pilóta helyére.

"Egy napon Schumacher befejezi a versenyzést, és körül kell majd néznünk, ki a legjobb a mezőnyben. Jenson Button biztosan rajta lesz a listánkon, ráadásul nagyon előkelő helyen" - árulta el Brawn.

A váltásra viszont szinte biztosan nem kerül sor 2006-ig, hiszen a hatszoros világbajnokot azév végéig köti szerződés az olaszokhoz.

A legutóbbi időmérőn már legyőzte Schumachert

Button, aki 2000 óta versenyez a Forma-1-ben, volt már a Williams-BMW és a Benetton, illetve Renault pilótája is, pillanatnyilag a BAR-Honda versenyzője. Karrierje első évében mutatott, valamint idei remek teljesítményével hívta fel magára a figyelmet: négy futamból hármon a dobogón végzett, kétszer harmadik, egyszer második lett.

A legutóbbi, San Marinó-i futamon pedig a hivatalos edzésen legyőzte Schumachert és megszerezte karrierje, valamint csapata első pole pozícióját.