Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Két év múlva megújul a Forma-1

2004.05.04. 23:44
Kapcsolódó cikkek (1)
A Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke minden fontos kérdésben megállapodott a csapatvezetőkkel az általa két hete megfogalmazott reformjavaslatokkal kapcsolatban, amelyek 2008 helyett már 2006-ban életbe léphetnek. A változások nyomán kisebbek lesznek a motorok és eltűnnek az automata sebességváltók is.
Kedden Monacóban tárgyalt a Forma-1 jövőjéről Max Mosley, a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke a csapatok képviselőivel. A sorozat egyik vezetője két héttel ezelőtt ismertette radikális reformtervét, melynek célja az F-1 izgalmasabbá tétele.

A csapatok sürgetik a változtatásokat

A többórás tárgyalás eredményeiről maga Mosley számolt be a sajtónak, az elnök elmondta, az istállóvezetőknek tetszettek a módosítási javaslatok, sőt az ajánlott 2008-as változtatási határidőt a csapatfőnökök 2006-ra hoznák előre.

Mosley elárulta még, hogy a sokat kritizált, két részből álló szombati kvalifikációs rendszer valószínűleg még az idén, szezon közben fog változni.

Nyáron születhet végleges határozat

Az FIA-elnök távolabbi tervei között szerepel többek között a motorok hengerűrtartalmának csökkentése, az elektronikai segédeszközök betiltása, valamint eltűnne az automata sebességváltó is.

A keddi tanácskozás után a felek júliusban ülnek újra össze, és akkor hivatalos megegyezésre is sor kerülhet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.