Baumgartner is indul a londoni parádén

2004.07.01. 14:58
Baumgartner Zsolt is részt vehet a július 6-i, londoni Forma-1-es parádén, amelyen Nigel Mansellel és Michael Schumacherrel gyorsulhat a Regent Streeten.
Baumgartner Zsolt megérkezett a Francia Nagydíj színhelyére, és már be is járta a Magny Cours-i pályát . A Minardi pilótája viszont ezúttal nem csak a hétvégi versenyre készül, hanem egy olyan speciális bemutatóra is, ahol számos világsztárral egyetemben London utcáin gyorsulhat majd.

Az első magyar F1-es pilóta Londonban többek között Nigel Mansellel, Michael Schumacherrel és Jenson Buttonnal gyorsul majd a július 6-i Regent Street-i F-1-es parádén. A speciális bemutatón a Forma-1 jelenlegi és korábbi sztárjai az angol főváros utcáin népszerűsítik néhány nappal későbbi Angol Nagydíjat. Az eseményre az említett napon, este hattól kerül sor és London belvárosában a legismertebb utcáján dübörögnek majd fel a motorok.

Az már eldőlt, hogy a Minardi a Budapesten látott kétüléses versenyautóját mutatja be a brit közönségnek és a csapatvezetés választása Baumgartner Zsoltra esett, így az első magyar Forma-1-es pilóta vezetheti az autót.

A Ferrari Michael Schumachert, a BAR a hazai pályát élvező Jenson Buttont delegálja, a korábbi sztárokat a Jordan színeiben induló Nigel Mansell, és a Jaguárt vezető Martin Brundle képviseli majd.

"Számomra nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetek majd a londoni rendezvényen, mely úgy tudom példa nélküli az F-1 történetében, és hatalmas összeget költ London városa arra, hogy vendégül láthassa két óra erejéig a Forma-1 világát. Nem titok, hogy már sokszor felmerült egy londoni utcai verseny megrendezésének lehetősége és ez a mostani bemutató is ennek az ötletnek az előszele. Nagyon örülök annak, hogy gyermekkorom egyik kedvencével Nigel Mansellel együtt vehetek majd részt ezen a bemutatón. Azt egyelőre nem tudom, hogy a kétülésesben kit, vagy kiket viszek majd, de várom már a bemutatót, mert a rendezők szerint nem mindennapi show lesz " - nyilatkozta feldobottan az eseményről Baumgartner Zsolt.