Mansell újra F-1-es kocsit vezet

2004.06.29. 11:13
A volt Forma-1-es és Indycar világbajnok, Nigel Mansell hétfőn ismét F-1-es kocsiba ült: Silverstone-ban tesztelt egy Jordan-Fordot, amellyel július 6-án a London utcáin, a Regent Street-i parádén fog száguldozni.
Nigel Mansell aktív pilótaként a Forma-1-es szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt, a világ minden pontján akadtak rajongói, Nagy-Britanniában abszolút közkedvencnek számított. Valószínűleg ezért is döntött úgy Eddie Jordan csapatfőnök, hogy visszacslogatja őt az egyik F-1-es gépének volánja mögé.

Az 1992-ben világbajnok versenyző a július 6-i, londoni Forma-1-es parádén fog újra autóba ülni, amelyen a Renault és a Sauber istállón kívül az összes alakulat részt vesz. A versenyzők a főváros legismertebb utcáján, a lezárt Regent Street-en fognak száguldozni.

"Visszakaptam életem szerelmét"

"Nagyszerű érzés újra F-1-es autót vezetni, úgy érzem visszakaptam életem szerelmét. Amikor Eddie Jordan felhívott, hogy vállalnám-e a szereplést, azonnal igent mondtam - nyilatkozta a 49 éves ex-versenyző hétfőn, miután Silvertstone-ban kipróbálta az EJ14-es kódjelű, idei tervezésű Jordan-autót. - Jól érzem magam a kocsiban, nagyon élveztem a vezetést. Játszottam egy kicsit a géppel, az indulásokat gyakoroltam, megtettem néhány kört, sőt számos kanyarban még a kelleténél is gyorsabban mentem. Már alig várom, hogy elkezdődjön a Regent Street-i parádé, a közönség remekül fog szórakozni".

Az ír csapatfőnök természetesen büszke, hogy sikerült visszacsábítania Mansellt néhány próbakörre és a felvonulásra, sőt még mindig a világ egyik legjobb pilótájának tartja.

"Még mindig tanulhatnának tőle"

"Nigel aktív pilótaként kétségtelenül a közönség első számú kedvence volt, és örülök, hogy elfogadta a felkérésem erre a különleges alkalomra. Ő nem egyszerűen egy volt F-1-es világbajnok, hanem egyike Nagy-Britannia legendás sportembereinek és nagyon büszke vagyok, hogy egy Jordan-Fordot fog vezetni. Biztos vagyok benne, ha sikerülne őt rávennem, hogy vezessen még egy szezont a Forma-1-ben, sok mai sztár még mindig tanulhatna tőle. Sosem lehet tudni, talán sikerül rábeszélnem a visszatérésre" - viccelődött a csapatfőnök.

Mansell 1992-ben Williams-Renault-val nyerte egyetlen F-1-es vb-címét, majd - miután összeveszett Frank Williams istállóvezetővel - az amerikai Indycar sorozatba igazolt. Ott rögtön megnyerte első futamát, és bemutatkozásának évében bajnok is lett. A tengerentúlon versenyzett még egy évet, majd szezon közben vissszatért a Forma-1-be, és megnyerte az idényzáró ausztrál futamot. 1995-ben a McLaren-Mercedes színeiben indult, ám néhány sikertelen nagydíj után végleg visszavonult. Azóta hobbijának, a golfnak él, és számos vállalkozása között autóversenyzői iskolája is van.