Frank Williams az utódját keresi

2004.07.14. 17:16
A Williams-BMW csapatfőnöke lehet hogy egy nap, de lehet, hogy öt év múlva lép le. Azonban csak akkor, ha már megtalálta a megfelelő embert a posztjára.
"Vannak olyanok, akik jobban tudják vezetni nálam az istállót, ezért egy nap elhagyom, és már most keresek valakit, aki áttudja venni a helyemet" - nyilatkozta Frank Williwms a Williams-BMW csapatfőnöke a Sunday Telegraphnak adott nyilatkozatában a hétvégi Silverstoni futam után.

A hatvanesztendős Williams elkeseredését többek között az váltotta ki, hogy csapata 1997 óta semmit sem nyert. A Williams 1996-ban volt egyeduralkodó, de abban az idényben is csak az utolsó futamon dőlt el a vb-cím Damon Hill és a csapattársa, Jacques Villeneuve között.

"Nincs ezen mit csodálkozni, ez így van rendjén, a józan ész ezt diktálja" - mondta az elcsodálkozó újságíróknak. Williams elismerte, hogy miután bénulásos betegsége tolószékhez köti és sok mindenben akadályozza, egyre nehezebben tud bármit is csinálni. "Nem tudok írni, és még a telefonálást is sokszor elrontom".

Távozását azonban nem kötötte időponthoz, mint mondta, tudja, hogy eljön az idő, de ez lehet egy nap vagy akár öt év is. "Arról azonban biztosítok mindenkit, csak akkor megyek el, ha tudom, hogy megfelelő ember veszi át a posztot".