Hárommillió dollárral tartozott Buttonnak a BAR

2004.08.12. 13:43
A Jenson Button-BAR-Williams ügyben a két csapat a pilóta 2005-ös szerződtetésén vitázik, mindkét alakulat vezetői állítják, az angolnak náluk kell folytatnia a pályafutását. A brit-amerikai csapat már a legjobb ügyvédet is szerződtette, ha perre kerülne sor, ám az angol sajtó úgy tudja, Button többmillió dolláros járandóságát csak többhónapos késéssel fizette ki főnöke, David Richards - így nem a BAR esélyes a bíróságon.
A Magyar Nagydíj előtt egy nappal a BAR-Honda leginkább Jenson Button szerződésével foglalkozik, a napokban kirobbant vita egyre tovább terjed, és nem várt részletekre is fény derül. Amint arról már az Index is beszámolt, néhány napja az angol pilóta bejelentette, jövőre a Williams-BMW-hez igazol, de a jelenlegi alakulata, a BAR állítja, hozzájuk köti az egyetlen érvényes szerződés.

Sztárügyvédet szerződtetett a BAR

A Williams ugyanígy vélekedik, és a grove-i istálló főnökeit az sem győzte meg, hogy az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) egyik alszervezete is a brit-amerikai csapatnak adott igazat. A huzavona minden bizonnyal a bíróságon fog folytatódni, a David Richards, a BAR főnöke már fel is vette a kapcsolatot az egyik leghíresebb sportügyekkel foglalkozó jogi iroda legtapasztaltabb jogászával, Mark Gayjel.

Minden bizonnyal szüksége is lesz a legjobbnak tartott sport- és szerződéses esetek megoldására specializálódott szakemberre, ugyanis az f1racing.net internetes oldal és több angol lap is úgy tudja, Richards hónapokon át majd' három millió dollárral tartozott Buttonnak.

"Nem akarta nagy dobra verni a késést"

A versenyző szerződésében pontonként majdnem hatvanezer dolláros bónusz volt megjelölve, és mivel már hatvanegyet szerzett idén, szép jutalmat autózott össze magának. Az f1racing a lapok alapján egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva azt írja, a csapatfőnök csak a napokban törlesztette tartozását, és mint írják, "ezt nem is akarta nagy dobra verni".

Az oldal úgy értesült továbbá, hogy Button kiugrását a BAR-tól az istálló Hondával kötött kontraktusa tette lehetővé, melyben benne van, hogy a japán cég bármikor, figyelmeztetés nélkül is kiszállhat a Forma-1-ből. Így viszont nem hosszabbodik meg automatikusan Button szerződése.

Ha a fenti információk igazak, minden bizonnyal jócskán csökkennek a BAR-Honda esélyei Button megtartására.