Baumgartner ütközött

2004.09.11. 13:07
A kipördült, majd a pályára visszacsúszó Pantano Jordanjének ütközött Baumgartner Zsolt a szombati második szabadedzésen. A Minardi első futóműve leszakadt, a magyar pilótának így nem volt mért köre az edzésen. A leggyorsabb Barichello volt.
Ütközött, és értékelhető időeredmény nélkül zárta az olasz nagydíj szombati második szabadedzését Baumgartner Zsolt. A Minardi pilótája az előtte megcsúszó Giorgio Pantano Jordanjébe hajtott bele, miután Pantano egy síkánban megpördült, és előbb ki- majd visszacsúszott a pályára. A Minardi egyik kereke leszakadt és az első futóműve is megrongálódott, így az edzés majdnem teljes hosszát, mintegy háromnegyed órát a boxban kellett töltenie. Baumgartner a szombati első edzésen az utolsó, 20. időt autózta.

A szombati második edzésen a brazíl Rubens Barrichello futotta a legjobb, 1'20'555-ös időt, nem egész egytized másodperces különbséggel megelőzve a reggel még leggyorsabbnak bizonyult wiilliams-es Juan Pablo Montoyat. A harmadik helyen a Bar Hondát vezető Jenson Button fejezte be a gyakorlást. A további sorrend: Alonso (Renault), Sato (Bar Honda), Raikkonen (McLaren), a matematikailag már világbajnok Michael Schumacher csak a hetedik lett.

Az első edzésen Montoya, Alonso, Pizzonia (Williams) volt a sorrend.