Baumgartner menedzsere Budapesten tárgyal

2005.02.07. 15:17
Az idei Forma-1-es mezőnyben már csak egy hely szabad, a Minardinak még nincs második pilótája. Az állásra a külföldi sajtó szerint Nikolas Kiesa az egyetlen esélyes, Baumgartner Zsolttal nem számol az ausztrál-olasz istálló. A team viszont tesztpilótát is keres, erre a posztra Patrick Friesacher és nem a magyar lehet a befutó, így nem tudni pontosan, mire gyűjt pénzt Baumgartner Budapesten tárgyaló ügynöke, Rick Gorne. A hírek szerint tehát kiszorul az F1-ből a Minardinak tavaly két év után pontot szerző pilóta, de a szezon kezdetéig még bármi megtörténhet.
Miután csütörtökön a Jordan-Toyotánál is elkelt mindkét Forma-1-es versenyzői hely, biztosnak tűnt, hogy Baumgartner Zsolt nem folytathatja pályafutását az F1-ben. A Minardi novemberben ugyan szándéknyilatkozatot adott a pilóta volt menedzserének, Frank Tamásnak Baumgartner leigazolására, de a decemberben a versenyző mellé - Frank helyére - szerződtetett Rick Gorne angol pilótaügynök januárban közölte, nem tudott megállapodni a Minardival.

A menedzser Budapesten gyűjt pénzt

A Minardinál viszont még mindig van egy szabad hely, de a Baumgartner Team közlései szerint a tárgyalásokat nem kezdték újra. Ennek ellenére maga Baumgartner Zsolt a múlt pénteken úgy nyilatkozott, még mindig lát esélyt a Forma-1-es folytatásra.

A múlt héten Misanóban a Minardi-autóval a már decemberben szerződtetett Cristijan Albers, a szerdán tesztpilótának leigazolt Chanoch Nissany, és a második versenyzőnek kiszemelt Nikolas Kiesa gyakorolt, Baumgartnert meg sem hívták.

Külföldi internetes oldalak, köztük az f1racing.net és az f1welt.de is állítja, Kiesa az első számú favorit az utolsó Forma-1-es ülés elfogalalására, míg Baumgartner Zsoltnak nincs esélye vele szemben.

Az Index viszont úgy értesült, Baumgartner menedzsere, Rick Gorne a napokban Budapesten tárgyal, hogy szponzorokat szerezzen egy esetleges Forma-1-es szerződéshez. Az információt érdeklődésünkre Gorne ügynöksége, a Goman egyik angol munkatársa is megerősítette. Esélyeit viszont csökkenti, hogy a támogatók utáni hajsza már múlt november óta folyik, és újabb szponzorok azóta sem csatlakoztak Baumgartnerékhez. Nehezen elképzelhető, hogy a magyar neve újra képbe kerüljön a Minardinál, így nem tudni, kinek gyűjt pénzt Gorne.

Friesachert azonnal leigazolnák

A Minardi keres továbbá egy pénteki tesztpilótát is - ezt a posztot a szábályok miatt nem töltheti be Baumgartner -, aki az Index értesülései szerint Patrick Friesacher lehet. Az osztrák tehetség múlt novemberben vezetett először F1-es kocsit, de a Minardinál azonnal remek köridőkkel mutakozott be, és meggyőzte Paul Stoddart tulajdonost.

"Ha csak a tehetségen múlna, azonnal leigazolnám, de sajnos az anyagiakra is gondolnom kell" - nyilatkozta Stoddart a teszt után.

Az azóta eltelt két hónapban folytatott szponzori tárgyalások, úgy tűnik, jól haladtak, így Friesacher a Forma-1 küszöbére került. "Patrick Friesacher közel áll hozzá, hogy a Minardi pénteki tesztpilótája legyen. Reméljük, hamarosan létrejöhet a szerződéskötés is a Minardival, és a pilóta bemutatkozhat új csapatával. Ez lehet élete első F1-es lépése" - nyilatkozta az Indexnek a Frank Tamás vezette Friesacher-menedzsment egyik tagja.

A huszonöt éves osztrák pilóta 2003-ban megnyerte az F3000-es bajnokságot, és a Jaguarhoz tartott, de meglepetésre egy évvel ezelőtt végül Christian Klient szerződtette helyette a brit gárda.