Tizenhárom pilótát tesztel a Minardi

2004.11.11. 11:13
A Minardi istálló november végén tizenhárom pilótát próbál ki a misanói tesztelésen. Közülük kerülhet ki Baumgartner Zsolt csapattársa a 2005-ös szezonra, vagy ha a magyarnak nem sikerül elegendő szponzort szereznie, akár a team mindkét versenyzője is. Brit, olasz, francia, cseh, orosz, osztrák, de még filippinó tehetség is van az esélyesek között.
Pastor Maldonado személyében újabb résztvevője lesz a Minardi-csapat november 22-i misanói Forma-1-es tesztjének.

Egy venezuelai a legújabb jelölt

A tizenkilenc éves venezuelai pilóta 2002-ig gokartban versenyzett, az elmúlt három évben pedig együléses kategóriákban ért el sikereket. Tavaly az olasz Forma-Renault 2000-es bajnokság győztese volt.

A faenzai csapat néhány napja jelentette be, hogy az olasz Ronnie Quintarelli és a portugál Tiago Monteiro mellett még Will Powert (brit, Brit F3), Will Davisont (brit, Brit F3), Oliver Maximint (francia, francia GT-bajnokság), Enzo Pastort (Fülöp-szigeteki, Ázsiai F3), Girorgio Mondinit (olasz, Renault V6), Christian Montanarit (olasz, Renault V6), Damien Pasinit (olasz, Renault V6), Robert Kubicát (cseh, F3-Euroseries), Szergej Zlobint (orosz) és Patrick Friesachert (osztrák) is várják az olaszországi tesztre.

Ha megvan a pénz, Baumgartneré az egyik Minardi

Az EFE spanyol hírügynökség szerint egy szabad hely van még az istállónál. A múlt héten Baumgartner Zsolt és menedzsere, Frank Tamás is megerősítette, ha sikerül összeszedniük az induláshoz szükséges szponzori támogatást, a magyar versenyző helye biztos a csapatnál. Egyelőre még nincs elegendő mecénásuk, de Frank több külföldi céggel is tárgyal.

Idén Baumgartner Zsolt és az olasz Gianmaria Bruni szerepelt a Minardinál, utóbbival szinte biztosan nem hosszabbítanak szerződést, mert a szezon közben többször is összeveszett Stoddarttal.