Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Tesztelésen ütközött két Minardi

2005.04.28. 11:19
A Minardi holland versenyzője, Christijan Albers és Chanoch Nissany, az istálló magyar licenccel szereplő izraeli tesztpilótája karamboloztak a csapat mugellói tesztelésén. Egyikük sem sérült meg, de az autókat a boxba kellett vontatni.
Nem csak a tehetősebb csapatok, de a Minardi is tesztel a héten: a gárda új autójával, a PS05-össel Mugellóban köröz a két versenyző, Patrick Friesacher és Christijan Albers, míg az izraeli-magyar kettős állampolgár tesztpilóta, Chanoch Nissany a 04B modellel futhat.

Szerdán viszont nem a tervek szerint folyt a gyakorlás, ugyanis a pálya utolsó kanyarjában Albers és Nissany összeütköztek. A két kocsi enyhén összetört, és a boxba kellett őket vontatni. A sofőrök nem sérültek meg.

Nem értették meg egymást

"Nagyon jól kezdődött a nap, leginkább az aerodinamikai elemeket próbálgattuk" - emlékezett vissza Albers, aki az f1racing.net tudósítójának nyilatkozott. - "Egy órakor megebédeltünk, aztán visszamentünk a pályára. De csak két kört tudtunk menni, mert Nissanyval összeütköztünk. Az utolsó, balos kanyarban utolértem, és ő a belső ívre húzódott, hogy kívül engedjen el engem. Közel mentem hozzá, de hirtelen jobbra vágott, így koccantunk".

A Minardi saját honlapja szintén beszámolt a történtekről: "Félreértették egymást a pilótáink", kommentáltak.

A sportigazgató az elveszett időt sajnálja

A magyar licenccel rendelkező Chanoch Nissany először járt a toszkánai pályán, szerinte ez okozhatott gondot, bár a balesetről konkrétan nem beszélt. "Korábban sosem vezettem Mugellóban, és teljesen igaz, amit eddig hallottam róla, fizikailag rettentően megterheli az embert. Sajnos keveset mentünk, de holnap igyekszünk behozni a lemaradásunkat" - értékelt a negyvenegy éves tesztpilóta.

Massimo Rivola, az istálló sportigazgatója higgadtan értkelte a történteket. "Nem tagadom, csalódottak vagyunk, hogy összeütközött két pilótánk, de leginkább az elveszett időt sajnáljuk, mivel nem tudtuk elvégezni a szerdára tervezett munkát. Szerencsére Friesacher nagyon jól ment, ennek köszönhetően javulhatott az új kocsi megbízhatósága" - idézte a szakembert a minardi.it.

Friesacher mentette meg a napot

Mind Chanoch Nissany, mind Patrick Friesacher Frank Tamás magyar menedzser segítségével került a Minardihoz. Az osztrák versenyző a szerencsétlen eset ellenére is jó napot zárt, amint azt Rivola is kiemelte.

"Délután remekül futottam, jónéhány alkatrészt kipróbáltunk, és előre léptünk a fejlesztésben. Mugello nagyon nehéz pálya, elégedett vagyok a mai munkámmal" - mondta a fiatal pilóta, akinek legjobb ideje 1:25,623 volt. Albers 1:27,417-et futott, igaz hússzal kevesebb kört tett meg.

A gyakorlás csütörtökön, már az újjáépített autókkal folytatódik tovább.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!