Visszautasította a tesztlehetőséget a pilótanő

2005.06.16. 09:57
Az idei Indy 500 Indycar-versenyen negyedik helyezett Danica Patrick a hétvégi Amerikai GP-n kipróbálhatott volna egy BAR-Honda Forma-1-es autót, ám visszautasította a lehetőséget: szerinte csak közönségcsalogatónak szánják.
A hétvégi Amerikai Nagydíjon kipróbálhatta volna a BAR-Honda Forma-1-es autóját Danica Patrick, ám úgy tűnik, visszautasította a lehetőséget.

Csak azért kell, mert nem férfi

A hét elején angol és német szaklapok is biztosra vették, hogy a 23 éves versenyzőnő, aki negyedik lett a májusi Indy 500-on, bemutatkozhat az F1-es gépben, de a Times szerint nem él a lehetőséggel: úgy gondolja, csak azért akarják az autóba ültetni, mert nő, nem pedig tudása miatt.

"Patrick úgy gondolja, ez csak közönségcsalogató reklám lenne, mert a motorsportban ritkaság, hogy nő vezesse a kocsit" - írja a Times.

Növelte volna a nézőszámot

Az Indycarban szereplő tehetség csapata, a Rahal Racing és a BAR is Honda motorokat használ, ráadásul az istállók vezetői is támogatták az ötletet. "Dolgozunk rajta, hogy tesztelhessen nálunk" - nyilatkozta kedden Gil de Ferran, a BAR sportigazgatója.

A terv az volt, hogy csütörtökön menjen először a Forma-1-es géppel, majd szombaton, az időmérő napján - amikor sosincs telt ház - bemutatkozzon közönség előtt is, és nem mellékesen növelje a nézőszámot.