A Ferrari az Audit választja

2005.07.29. 22:41
Mióta megépült a Hungaroringre vezető Bernie Avenue nevű VIP-út, az F1 résztvevői autóval is gyorsan kijuthatnak a pályára: a ferrarisok Audival, Jenson Button egyterű Hondával, a minardisok egyszerű Fordokkal járnak.
A nyolcvanas években fordult elő, hogy Ayrton Senna és Alain Prost majdnem lekésték az időmérő edzést, mert nem jutottak ki időben a Hungaroringre, így Bernie Ecclestone elrendelte: kell építeni egy utat, amelyen csak az F1 résztvevői, újságírók és VIP-vendégek járhatnak.

Bernie Avenue

Az exkluzív utca el is készült, az építtető Hungaroring Rt. vezetői a sorozat irányítójának kedveskedve Bernie Avenue-nak, azaz sugárútnak nevezték el. A legjobb pilóták persze legtöbbször helikopterrel járnak, ám közülük is többen gyakorta élnek a lehetőséggel, és autóval jönnek ki a pályára.

Különösen igaz ez a nagydíj pénteki napján, amikor az első tréning csak délelőtt 11 órakor indul, így még akkor sem kell korán kelniük, ha négykerekűvel érkeznek.

A Mercedes és a Toyota magát reklámozza

Nem véletlen, hogy a Hungaroring-paddock alatt kialakított fedett parkolóban az összes versenyző névre szóló parkolóhelyet kapott, és az F1 precizitását ismerve, nem nagyon fordulhat elő, hogy valaki más foglalja azokat, az meg végképp nem, hogy egymásét foglalják el.


Tekintse meg képeinket!
A legtöbb sofőr istállója motorgyártójának a márkáját használja, így abban semmi meglepő nincs, hogy a McLaren-Mercedesznél futó Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya S500-as Mercedesszel jár, a Red Bull Cosworth alkalmazottja, Christian Klien a legnagyobb Range Roverrel, a toyotás Ralf Schumacher és Jarno Trulli pedig Lexusszal érkeznek.

Villeneuve-nek egyszerű BMW

Váratlan, ám érthető, hogy a Williams-BMW-s Mark Webber és Nick Heidfeld a fogyasztása és teljesítménye miatt is agyondicsért BMW 535d-t (dízel) használja, illetve, hogy a Renault kettőse, Fernando Alonso és Giancarlo Fisichella nem a luxust, inkább a sportosságot választja a kétségtelenül dögös Renault Megane Sporttal.

Felipe Massa a Saubertől fullextrás Subaru Legacyra szavaz, ám kombira, míg csapattársa, Jacques Villeneuve érthetetlen: beéri egy alap hármas BMW-vel.

Button egyterűvel jár

Kifejezetten furcsa, hogy Narain Karthikeyan a Jordan-Toyotánál versenyez, mégis A4-es Audit használ - persze jobb mint szponzora, a TATA -, míg a Minardi-Cosworth a motorgyár anyacégétől, a Fordtól bérel autót: C-maxot és Focust, bár legalább az újat.

A parkolóban tovább haladva - minden pilótának a saját boxa alatt van a kocsija - már kissé bizarr látvány a BAR-Hondás Jenson Button egyterű Honda F-RV-je, de legalább spoilerezett és alufelnis.

Nem kell Ferrari és Maserati

Az igazi döbbenet viszont csak ezután jön. A Ferrari saját csodaautói mellett az anyacég FIAT-hoz, a legendás Maseratihoz és az Alfa Romeóhoz is közel áll, Michael Schumacher és Rubens Barrichello helyén mégis egy-egy A6-os Audi parkol!