Alonso elgondolkodna, ha hívná a Ferrari

2005.08.11. 16:33
Jó ideje azt pletykálják a Forma-1-ben, hogy Fernando Alonso a Ferrarihoz tart, ám hivatalosan még nem léptek kapcsolatba a felek. A spanyol tehetség viszont egy olasz szaklapnak elismerte, ha a világbajnok csapat hívná, megfontolná az ajánlatot.
Idén fölmerült, hogy Fernando Alonsót, Kimi Raikkönent vagy Jenson Buttont igazolja le a Ferrari, az olasz istálló viszont Felipe Massát választotta a távozó Rubens Barrichello helyére.

Egy év múlva viszont a spanyol és a finn pilóta szerződése, illetve a frissen igazolt brazil megállapodása is lejár, és Alonso elismerte, érdekelné a Ferrari.

A legjobb kocsit szeretné

"Minden pilóta a leggyorsabb autót akarja vezetni. Mivel az elmúlt öt évben ők gyártották a legjobb F1-es kocsit, megfontolnám az ajánlatukat" - nyilatkozta az Autosprint magazinnak.

A huszonnégy éves versenyző májusban hosszabbított a Renault-val, de csak 2006 végéig. "Idén mindenki a Renault-t vagy a McLarent választaná, mert folyamatosan nyernek, de engem minden lehetőséget érdekel" - állította, és az sem riasztja el, hogy idén a Ferrarinak sokszor a dobogós helyre sem volt esélye.

Schumacherrel együtt nehéz elképzelni

Michael Schumacher csak egyszer nyert, de Indianapolisban, a csonka futamon csupán a Jordaneket és a Minardikat kellett megvernie.

Alonsónak nem tetszik viszont, hogy a Ferrarinál megkülönböztetik a pilótákat. Michael Schumacher az első számú, és mindenkori csapattársa a második, ám a hétszeres bajnok kontraktusa is kifut 2006 végén. "Az egyenlő küzdelem versenyképessé teszi a csapatot, és növeli a pilóták motiváltságát. Nem számítok ajándékokra a társamtól, elégedett vagyok a helyzetemmel" - mondta Alonso, de a kanadai futamról nem beszélt.

Montrealban előjogokat követelt

Montrealban márkatársa, Giancarlo Fisichella mögött haladt, gyorsabb volt az olasznál, de az nem akarta elengedni. A fiatal tehetség rosszul tűrte, hogy feltartják, és a rádión keresztül kiabálva követelte a Renault vezetőitől, hogy utasítsák Fisichellát, húzódjon le előle.

Flavio Briatore nem engedelmeskedett, és annak ellenére, hogy az olasz műszaki hiba miatt kiesett, a spanyol is hibázott, néhány körrel később vezető pozícióban a falnak csapta autóját.