Rossi három másodpercre Schumachertől

2005.08.04. 09:52
Szerdán már a 2005-ös Forma-1-es Ferrarival folytatta a tesztelést Valentino Rossi. A hatszoros motoros világbajnok nyolcvan kört tett meg Fioranóban, és csak három másodperccel maradt el Michael Schumacher pályacsúcsától. Egyre valószínűbb, hogy 2007-től a Ferrari hivatalos pilótája lehet az olasz zseni.
Folytatta a tesztelést Fioranóban Valentino Rossi. A hatszoros motoros világbajnok 2004 áprilisi bemutatkozása után kedden ült másodszor F1-es Ferrariba, majd szerdán tovább körözött.

"Már kezdem érezni a kocsit"

Kedden még egy tavalyi F2004-es kocsival ment, egy nappal később viszont már az idei F2005-ös géppel, így egyre valószínűbbnek látszik, hogy a Ferrari komolyan gondolja a szerződtetését.

#alt#
Valentino Rossi tesztel

Hétfőn jelentette be a gyár, hogy Rubens Barrichello helyére szerződtette a Saubertől Felipe Massát, illetve a Yamaha, hogy meghosszabbította Rossi szerződését. Mindkét megállapodás egy évre szól.

"Jobban meg akartam ismerni a Forma-1-es kocsit, köszönöm a Ferrarinak, hogy ezt lehetővé tette. Érdekes és intenzív munkát végeztünk, rengeteg kilométert tettem meg, és már kezdem érezni az autót - nyilatkozta Rossi a Ferrari honlapján. - Remekül megértettük egymást a mérnökökkel és Marc Gené (Ferrari-tesztelő) is sokat segített".

Csak három másodperc a hátránya

A titokban megtartott gyakorlásról nem sok adat szivárgott ki, de tudni lehet, hogy Rossi nyolcvan kört tett meg. Az időeredményeket nem hozták nyilvánosságra, ám olasz források szerint három tizedmásodpercet sikerült javítania a tavalyi legjobbján. Akkor 59 másodperc körüli kört futott, Michael Schumacher pályacsúcsa 55,999 másodperc.

Schumacher: Massa megérdemli a Ferrarit


Valentino Rossi
Jövöre persze még biztosan motorozni fog, így Michael Schumachernek egyelőre Massával kell összeszoknia. A hétszeres világbajnok örül a brazil érkezésének: "Megérdemli a Ferrari-szerződést, már jó ideje remekül vezet. A futamokon és a teszteléseken is bizonyította tehetségét, és nem csak mi akartuk megszerezni".

Massa szintén brazil elődje, Rubens Barrichello valószínűleg a BAR-Hondához igazol, és a Ferrari-elnök, Luca Di Montezemolo elárulta, leginkább azért, mert ott hosszabb időre számítanak rá.

Barrichellót elengedték

"Megadtuk a lehetőséget Rubensnek, hogy elfogadhasson egy több évre szóló ajánlatot, amely jóval később jár le, mint a velünk kötött megállapodása" - idézte Montezemolót a Ferrari hivatalos oldala.

A dél-amerikainak 2006-ban futott volna ki a ferraris szerződése, a BAR-nál minimum két évig számítanak rá. A megegyezésük bejelentése heteken belül várható.