Alonso: Schumacher nem nyerhet a Hungaroringen

2006.08.06. 00:46
A világbajnoki címvédő pilóta, Fernando Alonso elárulta, miért német riválisa, Michael Schumacher nyert az utóbbi három futamon, de nem tudja, miért tiltják lengéscsillapítójukat, ami Magyarországon semmit nem számít. Interjú.
Idén Indianapolisig szinte minden futamon győzött, azóta viszont háromszor zsinórban a Ferrari és Michael Schumacher nyert. Mi történt az Egyesült Államokban?

Csak a gumik jelenthetik a különbséget, hiszen Kanadában nyertünk, majd egy hét múlva, Indianapolisban már egy másodperccel lassabbak voltunk, mint a Ferrari. A kettő között nem volt sem teszt, semmilyen fejlesztés, egyáltalán semmi változtatás. Úgy tűnik, a Bridgestone egy kicsit jobb nálunk.

Csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint is az új Michelin gumik miatt szenvedtek legutóbb, előre lépett azóta valamiben a gyár?

A rossz hockenheimi hétvége után kicsit visszafelé kell haladnunk, az egy GP-vel korábban alkalmazott Magny Cours-i abroncsokkal megyünk. Németországban egy új fajtát kaptunk, de nem voltunk vele valami elégedettek, ezért visszatérünk a korábbihoz.

A Német GP-n idei leggyengébb eredményét érte el a Renault, nem használták a betiltott lengéscsillapítót. Magyarországra szintén nem szerelték a kocsiba, mennyire fogja ez befolyásolni a futamot?

Semmit nem számít a hiánya itt. Két harmadban is a második időt futottam a kvalifikáción, pénteken, a szabadedzésen szintén második voltam, Fisichella harmadik. Az autó nagyon versenyképes ezen a pályán a lengéscsillapító nélkül is.

De azért mégis csak jobb lenne, ha benne lehetne a kocsiban, nem?

Persze, azért egy kis előnyt jelentene, hiszen a kocsi ezzel született januárban, része az egésznek, de a gép így is nagyon rendben van.

Tudják már, miért nem alkalmazhatják? Kaptak valamilyen indoklást az FIA-től?

Fogalmunk sincs, nem mondtak semmit.

A 15. helyről kell rajtolnia, a győzelmet nem is említette, viszont lehet-e nyerni a 11.-ről, ahonnét Schumacher kezd?

Nem, egyáltalán, kizártnak tartom.