Részegen vezethetett Budapesten Kimi Raikkönen

2006.08.23. 12:03
Berúgva ült a volán mögé Kimi Raikkönnen Budapesten, nem sokkal a Magyar Nagydíj után, állítja a német Bild című bulvárlap. Információik szerint a Forma-1-es pilóta jogosítványát elvették, súlyos pénzbüntetést is kapott, de lehet, hogy megúszta utóbbival, mert iratait elhagyta. A BRFK cáfolja, hogy Kimi Raikkönennel szemben intézkedtek. Annyi viszont biztos: egy budapesti taxis hajnalban fuvarozta, egy másik szerint nem is volt már szomjas.
Ittas vezetésen kapták Budapesten Kimi Raikkönent az augusztus 6-i Magyar Nagydíj napján, állítja a német Bild című bulvárlap vasárnapi kiadása, a Bild am Sonntag.

Finnországból származó információkból úgy értesültek, a futam utáni este egy Red Bull-partin jelent meg a versenyző, majd részegen távozott, ezt követően igazoltatták a rendőrök.

Kétmilliós büntetés?

Természetesen nem úszhatta meg a büntetést, a történet befejeződésére két változattal is szolgál az újság. Az egyik, hogy jogosítványának átadása után vissza sem kapta azt, és még 7500 eurónyi forintot, mintegy kétmilliót is kellett perkálnia, a másik szerint a kocsiban vette észre, hogy nincs nála semmilyen irat, mert a buliban valószínűleg elhagyta a tárcáját.


A Raikkönent fuvarozó taxis
(fotó: hallotaxi.hu)

"Nem is ivott keveset"

A sztorit egyedül a nem megbízhatóságáról híres Bild írta meg, a külföldi lapok közül csak az olasz La Gazzetta dello Sport vette át. A történet fura, mert kétmillió forintos bírság nem létezik Magyraországon. Fényképet egyik lap sem közölt, de tény, hogy Raikkönennek korábban három hasonló esete volt, illetve, hogy 6-án rendeztek Red Bull-fogadást Budapesten. Az is biztos, hogy másnap hajnalban a Főtaxi Béla nevű alkalmazottja fuvarozta Raikkönent a taxijában: egy autogrammal, illetve az arról készült fotóval bizonyította is ezt a hallotaxi.hu internetes oldalon.

A site fórumán Joker nevű hozzászóló taxis személyleírást is ad Raikkönenről, illetve arról, mit csinált aznap este az F-1-es sztár: "Piros poló, kék farmer, a vállán valami szimat szatyorhoz hasonlót viselt! Alig ismertük fel, hogy ő a Kimi. Jól érezte magát, nem is ivott keveset".

A német adrivo Sportpresse, amely az adrivo.com Forma-1-es oldalát is üzemelteti, kedden elérte a Mclaren egyik szóvivőjét. "Igaz, hogy Kiminek Magyarországon elveszett a pénztárcája, de meg van a jogosítványa, és nem is volt ittas" - nyilatkozta egy meg nem nevezett mclarenes sajtó-munkatárs.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletétől az Index megtudta: "Nem történt intézkedés Kimi Raikkönennel szemben Budapesten". Valószínű tehát, a Bild am Sonntag téved a büntetéssel kapcsolatban.

Három ügye már volt

Raikkönenről két éve nyáron, Monacóban készült tévéfelvétel, amikor részegen szédelgett, majd elesett egy jachton. Azév novemberében a Kanári-szigeteken itta le magát egy diszkóban, miután összeveszett feleségével, a finn exszépségkirálynő Jenny Dahlmann-nal.

Legutóbb tavaly februárban jelentek meg fotók róla a brit Sunday People magazinban: egy londoni elitklubban elázva tántorgott a táncoslányok előtt.

Szeret inni

A 26 éves klasszis sosem tagadta, szeret kiengedni, de szerinte amíg a pályán nincs baj a teljesítményével, azt csinál, amit akar. Jelenlegi mclarenes csapatfőnöke, Ron Dennis is osztja ezt a nézetet, új istállójánál, a Ferrarinál sem aggódnak kilengései miatt. "Maranellóban nincsenek night clubok" - nyilatkozta a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo, amikor tavaly arról kérdezték, ha esetleg hozzájuk igazol, hogyan fogják féken tartani.

Raikkönennek a Forma-1-ben pocsék éve van, a pontversenyben csak ötödik, a hungaroringi futamon is kiesett, baleset miatt.