Mária
-7 °C
3 °C

Részegen vezethetett Budapesten Kimi Raikkönen

2006.08.23. 12:03
Berúgva ült a volán mögé Kimi Raikkönnen Budapesten, nem sokkal a Magyar Nagydíj után, állítja a német Bild című bulvárlap. Információik szerint a Forma-1-es pilóta jogosítványát elvették, súlyos pénzbüntetést is kapott, de lehet, hogy megúszta utóbbival, mert iratait elhagyta. A BRFK cáfolja, hogy Kimi Raikkönennel szemben intézkedtek. Annyi viszont biztos: egy budapesti taxis hajnalban fuvarozta, egy másik szerint nem is volt már szomjas.
Ittas vezetésen kapták Budapesten Kimi Raikkönent az augusztus 6-i Magyar Nagydíj napján, állítja a német Bild című bulvárlap vasárnapi kiadása, a Bild am Sonntag.

Finnországból származó információkból úgy értesültek, a futam utáni este egy Red Bull-partin jelent meg a versenyző, majd részegen távozott, ezt követően igazoltatták a rendőrök.

Kétmilliós büntetés?

Természetesen nem úszhatta meg a büntetést, a történet befejeződésére két változattal is szolgál az újság. Az egyik, hogy jogosítványának átadása után vissza sem kapta azt, és még 7500 eurónyi forintot, mintegy kétmilliót is kellett perkálnia, a másik szerint a kocsiban vette észre, hogy nincs nála semmilyen irat, mert a buliban valószínűleg elhagyta a tárcáját.


A Raikkönent fuvarozó taxis
(fotó: hallotaxi.hu)

"Nem is ivott keveset"

A sztorit egyedül a nem megbízhatóságáról híres Bild írta meg, a külföldi lapok közül csak az olasz La Gazzetta dello Sport vette át. A történet fura, mert kétmillió forintos bírság nem létezik Magyraországon. Fényképet egyik lap sem közölt, de tény, hogy Raikkönennek korábban három hasonló esete volt, illetve, hogy 6-án rendeztek Red Bull-fogadást Budapesten. Az is biztos, hogy másnap hajnalban a Főtaxi Béla nevű alkalmazottja fuvarozta Raikkönent a taxijában: egy autogrammal, illetve az arról készült fotóval bizonyította is ezt a hallotaxi.hu internetes oldalon.

A site fórumán Joker nevű hozzászóló taxis személyleírást is ad Raikkönenről, illetve arról, mit csinált aznap este az F-1-es sztár: "Piros poló, kék farmer, a vállán valami szimat szatyorhoz hasonlót viselt! Alig ismertük fel, hogy ő a Kimi. Jól érezte magát, nem is ivott keveset".

A német adrivo Sportpresse, amely az adrivo.com Forma-1-es oldalát is üzemelteti, kedden elérte a Mclaren egyik szóvivőjét. "Igaz, hogy Kiminek Magyarországon elveszett a pénztárcája, de meg van a jogosítványa, és nem is volt ittas" - nyilatkozta egy meg nem nevezett mclarenes sajtó-munkatárs.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletétől az Index megtudta: "Nem történt intézkedés Kimi Raikkönennel szemben Budapesten". Valószínű tehát, a Bild am Sonntag téved a büntetéssel kapcsolatban.

Három ügye már volt

Raikkönenről két éve nyáron, Monacóban készült tévéfelvétel, amikor részegen szédelgett, majd elesett egy jachton. Azév novemberében a Kanári-szigeteken itta le magát egy diszkóban, miután összeveszett feleségével, a finn exszépségkirálynő Jenny Dahlmann-nal.

Legutóbb tavaly februárban jelentek meg fotók róla a brit Sunday People magazinban: egy londoni elitklubban elázva tántorgott a táncoslányok előtt.

Szeret inni

A 26 éves klasszis sosem tagadta, szeret kiengedni, de szerinte amíg a pályán nincs baj a teljesítményével, azt csinál, amit akar. Jelenlegi mclarenes csapatfőnöke, Ron Dennis is osztja ezt a nézetet, új istállójánál, a Ferrarinál sem aggódnak kilengései miatt. "Maranellóban nincsenek night clubok" - nyilatkozta a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo, amikor tavaly arról kérdezték, ha esetleg hozzájuk igazol, hogyan fogják féken tartani.

Raikkönennek a Forma-1-ben pocsék éve van, a pontversenyben csak ötödik, a hungaroringi futamon is kiesett, baleset miatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.