Négy tizeddel ver mindenkit a Ferrari

2008.02.08. 21:02
Az F2008-as Ferrari a leggyorsabb Forma-1-es autó a grandprix.com elemzése szerint. Második a McLaren, a további sorrend viszont bizonytalan. Meglepetés lehet a Toro Rosso.

Fölényesen a Ferrarié a leggyorsabb Forma-1-es autó az idei teszteredmények szerint, állítja a grandprix.com.

A 2008-as gépek eredményeit összevetve a szakoldal szerint több istálló kocsija képes kiemelkedő időkre kevés benzinnel, de versenyre kész állapotban, sok üzemanyaggal az F2008-as modell simán veri a többit: előnye legalább négy tizedmásodperc körönként.

A második helyen egyértelműen a McLaren-Mercedes áll, amely kvázi üres tankkal fel tudja venni az olaszok tempóját, de telivel nem. Hátráltatja többek között, hogy hamar elkopnak a hátsó abroncsai. Martin Whitmars csapatigazgató nem titkolta, ezen javítaniuk kell.

A tavaly harmadik leggyorsabb BMW F1.08-as modellje a vártnál, egyelőre úgy tűnik, lassabb. A Renault és a Williams nagyjából egyforma, de nem tudni, a BMW előtt vagy mögött vannak-e - írja a grandprix.com.

A többiek, a mezőny második felében szereplő Red Bull, Toyota és Honda pozíciója egymáshoz képest nem tiszta. Még bonyolultabb megmondani, mire képes a tavalyi kocsijával induló Red Bull, amely a barcelonai teszt egyik napját megnyerte.

A Force India és a Super Aguri valószínűleg idén sem lesz versenyképes, a riválisok mögött lehetnek, igaz még egyik sem gyakorolt idei autójával.