Raikkönen 11 hónap után sem vár sikert

2009.03.24. 16:06
2008. április 27. óta nem győzött F1-nagydíjon az exvilágbajnok, a hétvégi szezonnyitón sem számít rá. Fő a pontszerzés, bár biztosan ő sem tudja, mi történik.

Magabiztosan, de visszafogottan kezdi a Forma-1-es szezont a hét végén Kimi Raikkönen. A Ferrari-pilóta pozitívan beszélt a téli felkészülésről és az új gépről, de a győzelem szót nem ejtette ki a száján.

”Nehéz jósolni, rengeteg szabály változott, de a Ferrari versenyképes volt az összes teszten. Hogy mit tud valójában, csak Ausztráliában derül ki, amikor mindenki ugyanannyi benzinnel megy” – idézték a Ferrari honlapján.

Tavaly lassú kezdés után belendült, kétszer egymás után nyert, de 2008. április 27. óta nem győzött nagydíjon. Most sem számít rá: ”Annyi biztos, hogy az F60-ast sokkal jobban szeretem, mint az előző kocsinkat. Szórakoztatóbb vele menni, a régebbi autóimra hasonlít. A célunk egyelőre a lehető legtöbb pontot szerezni vele.”

A Ferrari valószínűleg már a hét végén beveti a KERS-t, ami plusz erőt biztosíthat az előzésekhez. ”Mindannyiunkat meglepett, hogy azonnal jól működött. Hogy mennyit segít, nem tudom, elméletileg közelebb leszünk egymáshoz az ellenfelekkel, de ez csak a futamon dől el.”

kimi

A finn csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint döntő év következik a karrierjében. A 2007-es vb-cím után gyenge szezon jött, a Ferrarinál nehezen engednek meg két elrontott évet, az első pillanattól újra bizonyítania kell.

Az idénynyitó első tréningje péntek hajnalban kezdődik Melbourne-ben, a verseny magyar idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor rajtol.