Szabályos és maradhat a Brawn-diffúzor

2009.04.15. 11:30 Módosítva: 2009.04.15. 11:30
Az FIA-bíróság döntésével megerősödtek a szezon eddigi eredményei, a Brawn Jenson Buttonnal hivatalosan is megnyerte az első két futamot. Az alkatrész maradhat, a vádlóknak kell másolniuk.

Legálisnak nyilvánította szerda délelőtt Párizsban az FIA fellebbviteli bírósága a Brawn GP, a Toyota és a Williams vitatott fenéklemezét, ezzel elutasította a Ferrari, a Red Bull, a Renault, a BMW és a McLaren óvását – közölte az fia.com.

difi

A döntéssel megerősödtek a szezon eddigi eredményei, a Brawn Jenson Buttonnal hivatalosan is megnyerte az első két futamot.

A riválisok a szezonynyitón, majd a Maláj nagydíjon is tiltakoztak a különleges alkatrész ellen, de a keddi tárgyalás után indokaikat elutasította a bíróság. A döntés azt jelenti, hamarosan a legtöbb autón olyan diffúzor lesz, mint a perelt gépeken.

A hétvégi Kínai GP-re valószínűleg még nem készülnek el a módosítással, talán másfél hét múlva Bahreinben, de valószínűbb, hogy az első európai futamon, Barcelonában tudják először használni a nagycsapatok.

A határozat több F1-es szakember és pilóta szerint eldönthette az idényt, állítják, a Brawnt így valószínűleg lehetetlen lesz utolérni.