Briatore beszólt, Buttonék kiröhögték

2009.04.17. 19:29
Nehezen teszi túl magát istállója, a Renault sikertelenségén Flavio Briatore. A menedzser szerint csak a nagy csapatoknak szabadna nyerniük, mert csak az ő pilótáik tudnak vezetni. Ráadásul Alonso 19. lett az edzésen.

Tovább támadja a diffúzorbandát Flavio Briatore, akinek istállója, a Renault elsők között jelentette föl a riválisokat szabálytalannak tartott alkatrészük miatt. A fenéklemezt a héten végleg szabályosnak ítélték, de az olasz nem tud belenyugodni a vereségbe.

”A mi csapatainkban volt és jelenlegi világbajnokok vannak, most meg egy majdnem nyugdíjas meg egy jó fej csiga harcol a címért. Ráadásul lehetetlen, hogy utolérjük őket, három-négy futam múlva el is dől a vb. Mit fognak akkor nézni a drukkerek? Jobban járnak, ha rádión hallgatják, ki a fene kíváncsi erre?” – nyilatkozta a Kínai Nagydíjon a La Gazzetta dello Sportnak.

A menedzser a nyugdíjassal Rubens Barrichellóra, a csigával a kettőből két futamot nyerő Jenson Buttonra célzott, a többes szám alatt a Ferrarit és a McLarent érthette, akikkel az utóbbi években odavissza jelentgették föl egymást.

flavio biatore

Az angol, akit még ő is jó fejnek gondol, akként is válaszolt az explayboynak. ”Nyilvánvalóan dühös a diffúzorügy miatt, és azért, mert nem sikerült olyan jó kocsit gyártaniuk, mint a miénk. Amikor a csapatnál hallottuk, miket mondott, csak röhögtünk. Azt is elfelejti, hogy meg akart engem szerezni erre az évre” – idézte Buttont az autosport.com, Az angol 2001-ben és 2002-ben Briatore pilótája volt a Benettonnál, majd a Renault-nál.

Hónapokig, a Brawn GP megmenekülésééig Button munkanélkülinek tűnt, kínos lehet Briatorénak, hogy a versenyző elárulta, megkeresték őt a Renault-tól. Ráadásul az autójukon sokat nem tud javítani, Fernando Alonso utolsó előtti, 19. lett vele a pénteki szabadedzésen, annyira gyenge. Még a középmezőnyben lévő Ferraritól és McLarentől is jócskán lemaradt a Renault.