Fisichella favorit Badoer helyére

2009.08.31. 15:01
Csütörtökig kiderül, ki helyettesíti Felipe Massát az Olasz GP-n: az eddigi beugró Luca Badoert kiveszi a Ferrari, Giancarlo Fisichella érkezhet a helyére, de felmerült Fernando Alonso is. A spanyol beülését keményen cáfolják.

Felipe Massa hétfői vizsgálatának eredményétől teszi függővé a Ferrari, hogy kit ültet a brazil F1-es autójába a következő, Olasz Nagydíjra, erősítette meg vasárnap este Stefano Domenicali csapatfőnök.

A lábadozó brazil állapotáról egy amerikai szakorvos mond véleményt, Domenicali cáfolta a La Repubblica értesülését, miszerint Monzában már a következő szezonra tervezett Fernando Alonso ugrana be az olaszokhoz. (A spanyol helyét Robert Kubica venné át a Renault-nál.)

Az utóbbi két GP-n Luca Badoer indult a 3-as számú Ferrarival, pocsékul, biztosan kiteszik. Az autosport.com szerint a vasárnap, Belgiumban a Force Indiával hihetetlen második helyet szerző Giancarlo Fisichella a favorit.

”A következő három napban eláruljuk, ki indul legközelebb, miután megtudtuk a doktorok véleményét, és megfontoltunk minden lehetőséget” – nyilatkozta Domenicali.

Alonso érkezését cáfolta, csakúgy, mint a spanyol renault-s főnöke, Flavio Briatore, aki néhány szavas káromkodással kommentálta a szezon közbeni váltás lehetőségét. (A készülő Renault-balhéról nem beszélt.)

A következő idényről, Kimi Raikkönen, a vasárnapi belga győztes feltételezett elbocsátásáról annyit mondott az újságíróknak a ferraris vezető, hogy ”ha ezt hozza ki a pilótánkból, írogassák csak továbbra is, amit gondolnak”.