A Red Bull Vettelnek adta Webber szárnyát

2010.07.10. 18:51
Két új első szárny volt, Vettelé reggel eltört, így az időmérőre a megmaradtat levették az ausztrál gépéről, és a németére tették, mert jobban áll a pontversenyben.

Új első légterelőt gyártott a Brit Nagydíjra a Red Bull, egyet-egyet Sebastian Vettel és Mark Webber autójára. A szabadedzéseken kiderült, a konstrukció picivel jobb, mint az eddigi, a régivel felváltva próbálgatta mindkét pilóta.

Vettel autójáról viszont menet közben leesett, és eltört a szombat reggeli szabadedzésen az új szárny, így nem használhatta az időmérőn. Csakhogy a csapatfőnök Chris Horner úgy döntött, szereljék le Webberéről, és adják Vettelnek az új alkatrészt.

Vettel bő egy tizedmásodperccel nyerte az időmérőt Webber előtt, aki nem látszott túl boldognak a sajtótájékoztatón.

Az autosport.com újságírója, Jonathan Noble jegyezte le az interjút, amit valószínűleg több újságíró társával együtt készített Chris Horner csapatfőnökkel a kvalifikáció után.

"Döntenem kellett, sajnos csak egy szárny maradt, és mivel Vettel jobban áll a pontversenyben, ő kapta meg. Jobban ment vele a harmadik szabadedzésen, és péntek este kiderült, jobban bejött neki a módosítás, mint Webbernek" - indokolta lépését Horner.

Vettelnek 115, Webbernek 103 pontja van, a győzelemért 25 pont jár.

Horner tagadta, hogy Vettel lenne az első számú pilótája: "Nem hinném, hogy ez a helyzet, csak néha bonyolult döntéseket kell hoznom. Ez az első ilyen eset. Összességében a csapat határozott így".

Az eset azért kínos, mert a két versenyző néhány hete összeütközött, és az istálló tanácsadója, Helmuth Marko nyíltan vádolta Webbert a baleset okozásával, ami miatt Hornernek magyarázkodnia kellett. A menedzser állítja, a továbbiakban is "a legjobb és legsportszerűbb módon fogják segíteni mindkét pilótájukat".