Schmitt a Parlamentben fogadta a pilótákat

MTI/Index
2010.07.29. 21:46
A 25. magyar F1-futam előtt Bernie Ecclestone, Michael Schumacher és Fernando Alonso emléktárgyat is kapott az országgyűlés és a köztársaság, illetve a MOB elnökétől.

A Parlament Vadásztermében köszöntötte csütörtök este a 25. Forma-1-es Magyar Nagydíjra érkezett pilótákat és csapatvezetőket Schmitt Pál, az országgyűlés elnöke, megválasztott köztársasági elnök.

A politikus beszédében köszönetet mondott Bernie Ecclestone-nak, az F1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletembernek, aki "közel 30 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a vasfüggönyön túlra is elhozza a Forma-1-et."

schmischer

"Tavaly egy egész ország szurkolt Felipe Massának, hogy felépüljön az időmérőn szenvedett súlyos sérüléséből, büszkék vagyunk arra, hogy a magyar orvosoknak köszönhetően most is itt lehet közöttünk" - mondta Schmitt, aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.

Beszélt az 1980-as, 1990-es évek híres versenyzőiről, akik a Hungaroringen is emlékezetes futamokon indultak, kiemelte, a jelenlegi menőket, és hogy korábbi sportolóként átérzi a felelősséget, ami a vállukra nehezedik, mert "a gyerekek példaképként tekintenek rájuk".

schmilonso

Schmitt zárásként izgalmas, gyors, teltházas és biztonságos futamot kívánt, megköszönte Ecclestone-nak a lehetőséget, hogy a győztesnek ő adhatja át a díjat.

"Boldog vagyok, hogy már 25-ödször lehetek itt Magyarországon - mondta az F1-főnök Ecclestone. - Nem volt könnyű idehozni a versenyt, de sikerült, remélem, most is érdekes futamot láthatnak majd a nézők."

F1parlament

Schmitt a rendezvény végén emléktárgyat ajándékozott Ecclestone-nak, valamint a Magyar Nagydíjon korábban négyszer nyertes, hétszeres világbajnok német Michael Schumachernek és a születésnapját csütörtökön ünneplő kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonsónak.