Perez őrültsége zavarba hoz Bernie előtt

2011.04.15. 16:47

Sosem volt még annyi kerékcsere F1-futamon, mint a múlt vasárnapi Maláj GP-n, a most vasárnapi kínai verseny viszont ellentétes lesz, állítja Paul Hembery Pirelli-főnök: elképzelhető, hogy egyetlen váltással végig lehet menni az 56 körös távon.

"Jóval kevésbé fogynak itt a gumik, mint Sepangban. A kemény 20 kört bírt pénteken, a lágy tizenhármat, ez azt jelenti, hogy ha pénteken ennyit mennek velük, akkor néhány embernek már egy agresszív egykiállásos stratégián jár az esze" - nyilatkozta az autosport.com-nak a szakember.

Sergio Perezt emelte ki név szerint, az újonc mexikói az ausztrál nyitófutamon a 22 pilóta közül egyedüliként egyetlen kiállással csinálta végig a távot.

"Biztos vagyok benne, hogy Sergio Perez újra zavarba hoz Bernie előtt valami őrületes egy megállással" - viccelt Hembery. Bernie Ecclestone-ra utalt, aki leginkább kérte a Pirellit, gyártson olyan gumit, ami sokkal gyorsabban elkopik, mint elődje, a Bridgestone, hogy a boxkiállások feldobják a futamot, keveredjenek a lehetséges stratégiák.

Hembery szerint most lehet majd válogatni a kemény és a lágy keverék között, mert jócskán autófüggőnek tűnik a kopás: "Egy-két kocsi alig ette a gumikat, jó lenne tudni, mire készülnek. Vettel abroncsai például alig alig károsodtak, és nagyon egyenletesen ment velük".

Az egy talán túlzás lehet, a három is, Hembery átlagos kétkiállásos nagydíjat vár. "Két kerékcsere a legvalószínűbb, talán a gyorsabb istállók megpróbálnak egy hármast a teljesítményfölényük miatt."

Vasárnapra az aszfalt felgumizódik, így a gumifogyás csökken, vagyis Vettel és a Red Bull - bár jelenleg puszta teljesítményben is a legjobbak - még inkább előnybe kerülhetnek.