Maldonado: Számítottam erre

2012.05.12. 19:23 Módosítva: 2012.05.12. 19:24

Váratlanul gyors Barcelonában Pastor Maldonado: szombat délelőtt második lett a szabadedzésen, majd megismételte az időmérőn is, így az első sorból, Lewis Hamilton mellől indulhatott volna a vasárnapi futamon - az angolt viszont kizárták, így övé lesz a pole.

Azt mondja, sejtette a sikert: "Pénteken az első tízet tartottam elérhetőnek, szombat reggel engem is meglepett a teljesítményünk, kevés benzinnel nagyon gyors a kocsi. Délelőtt már számítottam erre az eredményre".

A Williams 2010 vége, az azévi Brazil GP óta nem indult ilyen kedvező pozícióból, akkor Nico Hülkenberg a pályán lett első, ám esőben, száradó pályán.

"Az év eleje óta azon dolgozunk, hogy kiismerjük ezeket a gumikat, azokra kell alapoznunk a fejlesztéseket. Erre a futamra nagyot léptünk előre" - hivatkozott ő is a mostanában rengeteget emlegetett gumikra.

Maldonado az első futamon már nagyon jól ment, az utolsó körben bukott biztos ötödik helyet, mert Alonsót támadta a negyedikért, és elizgulta, falnak ütközött.

"Az autó kiegyensúlyozottan gyors mindig, különösen versenytempóban. Az időmérőn is jók vagyunk végre, eddig ez volt a kocsi gyenge pontja."