A Lotus Schumachert akarta Kimi helyén

2013.11.13. 20:07 Módosítva: 2015.05.10. 01:35

Michael Schumachert akarta szerződtetni a Lotus az év utolsó két futamára, hogy helyettesítse a hátműtéttel kidőlt Kimi Raikkönent - állítja a Bild, ami megkérdezte a német menedzserét, Sabine Kehmet, így volt-e.

"Nem lep meg, hogy érdeklődtek utána. Nico Rosberg Lewis Hamilton elleni teljesítménye után sokan változtattak az álláspontjukon Michael utolsó három évével kapcsolatban. Olyan gyors volt, mint Nico, Nico olyan gyors, mint Lewis" - idézte a bulvárlap a menedzserasszonyt, aki Schumacher szóvivőjeként is tevékenykedik.

Az újság és egy másik lap, a Die Welt szerint a hétszeres bajnok visszautasította a lehetőséget. "Michael még mindig fitt, de már új életet kezdett" - tette hozzá Kehm.

A Lotus a sauberes Nico Hülkenberggel már megállapodott a beugrásról, mikor a fiatal német hirtelen visszamondta a megegyezést. Állítólag azért, mert a Ferrari fizetett neki, hogy ne üljön be.

Jelenleg úgy tűnik, a Caterham tartalékja, volt állandó F1-pilóta, Heikki Kovalainen lesz a befutó. Bejelentés csütörtökön várható.

Schumacher egy éve vonult vissza végleg a Forma-1-től és mindenfajta autósporttól. Előtte 2006-ban már megtette ugyanezt, ám 2010-ben a Mercedes kedvéért visszajött, és három éven át ismét versenyzett. Sikertelenül: egyszer állt dobogón, egy időmérőt nyert meg. Most, 44 évesen már nem vállalkozott az újabb visszatérésre.