Alonso: Helyrerakosgatom a tagjaimat

2016.03.20. 09:21

Jól érzem magam, persze próbálom mindenemet a helyére rakni még a testemen. Nagy nagy baleset volt. Hálás vagyok, hogy itt beszélhetek, az autók biztonsága mentett meg. Ez a legfontosabb. Versenybaleset volt, néha megfeledkezünk róla, hogy 300-zal megyünk

- összegezte Fernando Alonso elképesztő balesetét az Ausztrál Nagydíjon.

A spanyol épp a haasos Gutierrezt üldözte, amikor hátulról belefutott annak kocsijába, majd kezdődött a becsapódássorozat. Végül szerencsés kimenetelű lett a karambol.

Később részletesebben is beszélt az élményeiről.

Nem tudtam pontosan, merre vagyok, föld, ég, föld, ég, ezeket látod repülés közben. Mikor megálltam, észrevettem egy kis rést, amin kimászhatok, igyekeztem, hogy megnyugtassam az otthoniakat, anya is nézte. Aztán kerestem, hol is vagyok pontosan, mert a pályától jól elsodródtam. Megállapítottam, hogy jó sokat repültem. Belülről minden lassabbnak tűnt. Meg akarsz állni, de csak megy és megy, ijesztő.


Elmondta, a következő gondolata már az autó volt.

Kár hogy nulla ponttal kezdjük az évet, még inkább, hogy valószínűleg a motorrendszer is károsodott, úgyhogy máris jöhet a második. Persze nem ez most a lényeg.

Fernando Alonso huge crash @ 2016 Aus

Remekül viselte egyébként a történteket, jó hangulatban beszélgetett szinte percekkel utána az újságírókkal.

Esteban Gutierrez talán még jobban is megijedt nála.

Sokkolt, amit a tükörben láttam, azonnal mentem, hogy megnézzem, hogy van. Nem beszéltünk sokat, és nagyon megkönnyebbültem, hogy semmi baja.