A Renault csapatfőnöke is lelép

2017.01.11. 11:58

Lassan izgalmasabbak lesznek az F1-csapatok vezetőségében történő változások, mint a pilótacserék, egyedül az furcsa, hogy meglehetősen későn, nem sokkal az első 2017-es tesztek előtt kezdődött el a nagy mozgás.

Kedden az vált hivatalossá, hogy a technikai igazgató Paddy Lowe elhagyja a Mercedest – és megy a Williamshez csapatvezetőnek –, a helyére pedig minden bizonnyal a legutóbb a Ferrarinál dolgozó James Allison érkezik a világbajnoki címvédőhöz.

Szerda délelőtt pedig a Renault csapatfőnöke, Frédéric Vasseur közölte, hogy a legfelső vezetéssel való nézeteltérései miatt elhagyja a csapatot. Vasseur tavaly a Renault F1-részlegét vezető Cyril Abiteboul segítőjeként kezdte meg a munkát a francia gyári csapatnál, majd amikor Abiteboul feljebb lépett a gyári ranglétrán a szezon közben, Vasseurt léptették elő csapatfőnöknek, vagyis komoly szerepe volt a gyári csapat újjáindításában.

Az Autosport úgy tudja, Vasseur azért mondott le, mert más irányba vitte volna a Reanult-t, mint a vezetőség, de hogy ez pontosan mit jelent, azt nem részletezték. A csapat közleményéből is csak annyi derült ki, hogy Vasseur feladatait – valószínűleg ideiglenesen – az elnök Jerome Stoll és a vezérigazgató Abiteboul veszik át.

A Renault február 21-én mutatja majd be 2017-es kocsiját.