Fejvédő az F1-ben? Felesleges!

2017.04.28. 11:21

A csapatok és az F1-vezetők úgy döntöttek a héten, hogy a tavaly egész évben tesztelt glóriás fejvédő és a Red Bull-kipróbálta szélvédő helyett egy teljesen új eszközt, a Pajzsot vezetik be jövőre a sorozatban. A döntés még nem végleges, de az már biztos, hogy a teljesen kipróbálatlan ötlet lesz a befutó, ha tényleg alkalmaznak valamit a gyakorlatban.

A hétvégi Orosz GP előtt több pilóta is elmondta a véleményét a megoldásról, meglehetősen megosztott a társaság.

A mercedesek közül Valtteri Bottas "remek előrelépésnek" nevezte az ötletet, míg Hamilton szerint "nagy lépés, jobban is néz ki, mint az eddigiek".

A williamses Felipe Massa és a sauberes Magnus Ericsson teljesen más véleményen van, ők a glóriáshoz ragaszkodnának.

Ami engem illet, a Pajzs jobban néz ki, de kevésbé biztonságos, és nekem a biztonság az első

- zárta rövidre a témát Massa.

Ericssonéval (balról a második) nem egyezik Palmer (sárgában középen) és Hülkenberg (sárgában a jobb szélen) véleménye
Ericssonéval (balról a második) nem egyezik Palmer (sárgában középen) és Hülkenberg (sárgában a jobb szélen) véleménye

Ericsson sem törődne vele, hogy kevésbé mutatós:

Semmi hátrányát nem éreztem a glóriának, ez nyújtja a legnagyobb védelmet, én ezt szeretném. Nem a legszebb, de idővel mindenki megszokná.

A Renault-pilóta, Jolyon Palmer egyiket sem akarja.

Nincs klikk, ami egy véleményen lenne. Nagyon megosztott a helyzet, páran semmit nem akarnak, párnak tetszik a pajzs, páran a glóriát akarják. Nincs egyetértés. A pajzs vizuálisan kevésbé agresszív, de szerintem az F1 elég biztonságos, szóval ez felesleges. Nem versenyeznénk, ha félnénk, Fernando beül az Indy 500-on is, ami sokkal veszélyesebb.

Osztja ezt a véleményt Nico Hülkenberg, Palmer csapattársa is, ő tavaly többször hosszan beszélt arról, hogy vállalja a jelenlegi kockázatot mindenki, így nincs szükség további védelemre.